Kennis over techniek belangrijk voor technisch uitzendbureau in 2016

Technische kennis wordt steeds belangrijker voor uitzendbureau’s in de techniek. In 2016 neemt het aantal vacatures in de techniek toe. Daardoor kan veel technisch personeel makkelijker een baan vinden dan in de crisis.  Dat zorgt er voor dat ervaren technici sneller van de arbeidsmarkt verdwijnen.  Voor uitzendbureau’s in de techniek wordt het lastiger om ervaren krachten te vinden in hun eigen systemen en op de databanken op internet.

Het vinden van een passende oplossing voor de opdrachtgevers die de vacatures hebben uitgezet wordt moeilijker dus moeten uitzendbureau’s in de techniek hun kennis inzetten en creativiteit om tot een geschikte oplossing te komen. Technische kennis is hierbij van groot belang. Als je veel weet over de techniek kun je makkelijker verbanden leggen tussen de ervaring en kennis die benoemd is in de vacature en hetgeen genoteerd is op het cv van de kandidaten.

Opleidingen kunnen verschillende namen hebben maar toch qua inhoud overeenkomen. Dit is ook het geval met de werkervaring van werkzoekenden. Technische kennis is doorslaggevend om toch de juiste match te maken tussen vacatures en kandidaten. Een ervaren intercedent of intermediair heeft deze kennis van de techniek en spreekt de taal van haar opdrachtgevers en kandidaten.