Technisch uitzendbureau ervaart positieve start tweede kwartaal 2018

Technische uitzendbureaus merken dat het goed gaat met technische bedrijven en bouwbedrijven. De productie in de bouw en de techniek neemt nog steeds toe. Dat blijkt onder andere aan het toenemende aantal vacatures in de techniek en bouw. Veel bedrijven in deze sectoren delen de vacatures met een intermediair of uitzendbureaus. Daarnaast worden ook regelmatig headhunters ingezet om ondersteuning te bieden bij de zoektocht naar geschikt personeel. Aanvragen voor personeel zijn er voldoende maar er ontstaan nu nieuwe uitdagingen voor technische uitzendbureaus.

VCU uitzendbureau

Veel technische uitzendbureaus zijn VCU gecertificeerd zodat deze intermediairs beschikken over de juiste kennis en ervaring om VCA gecertificeerde bedrijven te helpen met het vinden van geschikt personeel. Een VCU uitzendbureau heeft meestal een groot netwerk van gekwalificeerde en VCA gecertificeerde arbeidskrachten. Echter raakt de ‘voorraad’ beschikbare kandidaten op. Het wordt steeds moeilijker om beschikbare kandidaten te vinden op de technische arbeidsmarkt. Veel VCU gecertificeerde uitzendbureaus kiezen er daarom voor om de focus te leggen op het ontwikkelen van personeel zodat er meer vakkrachten worden ‘gemaakt’.

Er wordt weer geïnvesteerd in opleidingen en trainingen. Dat is noodzakelijk want in 2018 en daarna lijkt het tekort aan personeel niet te kunnen worden opgelost met het de mensen die al beschikken over een technische opleiding. Deze groep heeft namelijk al werk. Veel VCU uitzendbureaus en andere technische uitzendbureaus selecteren daarom werkzoekenden die wel affiniteit hebben met de techniek en bouw maar nog niet over een geschikte opleiding in die richtingen beschikken. Op die manier worden kandidaten gevonden die geschikt kunnen worden gemaakt doormiddel van trainingen en opleiding. Zo kan het tekort aan technisch personeel op structurele wijze worden opgelost. VCU uitzendbureaus leveren daarom een belangrijke bijdrage aan het oplossen van de krapte op de technische arbeidsmarkt en het vergroten van de kans op werk voor werkzoekenden met of zonder een technische achtergrond.