Werk via technisch uitzendbureau en maak kennis met de techniek

Technische uitzendbureaus zijn de ideale opstap naar een loopbaan in de techniek. Dat komt omdat technische uitzendbureaus verschillende vacatures open hebben staan in technische sectoren. Uitzendbureaus krijgen niet alleen vacatures binnen voor ervaren krachten maar ook voor assistenten en instromers. Op die manier kunnen ook mensen met minder technische kennis en met minder ervaring in de techniek toch vaak aan de slag via een technisch uitzendbureau.

VCU uitzendbureau
Natuurlijk draait technisch werk niet alleen om kennis, de veiligheid is nog belangrijker. Daarom bieden uitzendbureaus in de techniek vaak specifieke veiligheidsopleidingen aan zoals VCA basis en VCA Vol. Vooral VCU gecertificeerde uitzendbureaus besteden veel aandacht aan veiligheid op en rondom de werkvloer. Daarom bieden deze uitzendbureaus in ieder geval VCA basis en VCA Vol aan hun uitzendkrachten en gedetacheerd personeel. In de praktijk kunnen echter ook aanvullende opleidingen vereist zijn zoals NEN certificaten bijvoorbeeld NEN-3140 en NEN-1010.

Personeelsinstructie
Een VCU uitzendbureau weet vanuit de doorgeleidingsplicht precies wat de opdrachtgevers in de techniek vereisen van hun uitzendpersoneel. Deze uitzendbureaus dien echter meer dan reguliere uitzendbureaus in de techniek. De personeelsinstructieformulieren zijn in de praktijk vaak duidelijker en uitgebreider. Daarnaast bieden VCU uitzendbureaus ook persoonlijke beschermingsmiddelen aan hun uitzendkrachten zoals werkschoenen en werkkleding. Ook specifieke beschermingsmiddelen zoals een laskap en gehoorbescherming op maat behoort tot de mogelijkheden. Als je voor veiligheid kiest is een VCU uitzendbureau de beste keuze.

Werken voor een VCU uitzendbureau
Er zijn verschillende VCU uitzendbureaus in Nederland. Een voorbeeld van een uitzendbureau met een VCU certificaat is Technicum. Met dit uitzendbureau werken wij samen. Als je benieuwd bent naar het vacatureaanbod van dit uitzendbureau kun je klikken op de knop “vacatures Technicum” in de menubalk. Ook op het gebied van BBL opleidingen heeft dit uitzendbureau veel kennis. Via de knop “BBL Technicum” kom je over dit onderwerp meer te weten.