Vacatures in de techniek nemen toe bij technisch uitzendbureau in mei 2018

Het aantal vacatures in de techniek neemt toe in 2018. Dat is ook goed merkbaar in de maand mei waarin veel bouwbedrijven en installatiebedrijven het nog enorm druk hebben. Ook in de metaalproductenindustrie neemt de werkdruk toe waardoor er steeds meer vacatures worden uitgezet voor extra personeel om de werkdruk weg te werken.

Tekort aan technisch personeel
Er is echter te weinig beschikbaar arbeidspotentieel op de arbeidsmarkt met een technische achtergrond of bouwachtergrond. De bouwondernemingen en technische bedrijven komen voor uitdagingen te staan met betrekking tot hun personele bezetting. Daarvoor nemen steeds meer bedrijven technische uitzendbureaus en detacheringsbureaus in de arm. Deze bureaus worden ingezet in de zoektocht naar ervaren technisch personeel.

Technische uitzendbureaus
Uitzendbureaus die actief zijn in de techniek merken het tekort aan technisch personeel op de arbeidsmarkt al geruime tijd en zijn al actief bezig met het ontwikkelen van oplossingen. Vaak wordt dan gekeken naar opleidingen, omscholing en bijscholing van het beschikbare arbeidspotentieel dat over te weinig relevante werkervaring en te weinig technische opleidingen beschikt. Het open zetten van vacatures is al lang niet meer voldoende om voldoende geschikte kandidaten te krijgen voor de vacante posities bij technische bedrijven.

BBL in de techniek
Korte opleidingen en cursussen zijn vaak lang niet voldoende om van een leek een vakvolwassen techneut te maken. Daarom worden langdurige opleidingstrajecten steeds vaker aangewend als oplossing. Hierbij kun je denken aan BBL opleidingen. BBL is een afkorting voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Dat maakt duidelijk dat iemand daadwerkelijk in zijn beroep wordt begeleid en opgeleid. Dat is in feite het werken en leren. BBL wordt steeds belangrijker in de techniek omdat BBL bij uitstek de oplossing biedt voor het tekort aan vakmensen die ‘met hun handen werken’. Als je ook interesse hebt in een BBL traject in de techniek kun je klikken op de knop ‘BBL’ en het BBL aanvraagformulier invullen.