Ruim 2 km met hoverboard afgelegd in 1 vlucht in 2016

Het afstandsrecord met een vlucht op een hoverboard is verbroken door de Franse jetski-kampioen en uitvinder Franky Zapata. Hij heeft op zijn zwevende hoverboard het afstandsrecord verbroken. Het bedrijf Flyboard is door Franky Zapata opgericht.  Dit bedrijf maakt al jaren hoverboards op waterkracht. Korte tijd geleden maakte het Franse bedrijf ook een hoverboards die aangedreven worden met straalmotoren.

Zapata heeft zaterdagochtend 30 april 2016 een hoverboard met een straalmotor gebruikt om het record voor de verste hoverboard-vlucht te verbreken. Dit heeft The Verge gemeld. Zapata heeft het afstandsrecord verbroken  voor de Zuid-Franse kust van Sausset-les-Pins. Daar vloog Zapata een afstand van 2.225 meter. Het voormalige Guinness-record voor de langste afstandsvlucht met een hoverboard werd door deze vlucht ruimschoots verbroken. Het oude record stond op 275,9 meter en werd genoteerd in 2015. Dat record staat op de naam van een Canadees die twee drones onder zijn voeten bond.

Het hoverboard, de Flyboard Air, van Zapata kan maximaal 10 minuten per keer vliegen en verbruikt kerosine als brandstof.  Deze brandstof wordt op de rug van de piloot gedragen in een tank. De maximale hoogte die gevlogen kan worden is drie kilometers.  De maximale snelheid is 150 kilometer per uur.