Installatiebedrijven kunnen zich aanmelden voor BBL carrousel voor september 2018

Technicum is op zoek naar installatiebedrijven in Noord Nederland die graag BBL-ers in dienst willen hebben. Inmiddels heeft Technicum doormiddel van effectieve werving al een behoorlijk aanbod aan BBL leerlingen die de opleiding Monteur Sterkstroom Installatie (MSI) en Assistent Monteur Sterkstroom Installatie (AMSI) willen gaan volgen bij een erkend leerbedrijf. Ook in de installatietechniek zijn er een aantal BBL-ers beschikbaar. Technicum zoekt de samenwerking op met installatiebedrijven. In september gaat er weer een nieuw BBL carrousel van start. Er zijn al een aantal kandidaten door Technicum geslecteerd voor een BBL opleiding maar er is nog ruimte voor bedrijven om zich aan te melden voor deze samenwerking. Hieronder lees je meer over het BBL carrousel en de meerwaarde die deze aanpak heeft voor de arbeidsmarkt.

BBL leerlingen vacatures laten invullen

Omdat technisch personeel steeds schaarser wordt is BBL een belangrijk oplossing. Er staan steeds meer vacatures open in de bouw en de techniek. Het blijkt voor bedrijven steeds moeilijker om ervaren kandidaten te vinden. Daarom is het zoeken naar oplossing voor het invullen van technische vacatures voor veel bedrijven een belangrijke taak geworden.
Het bieden van BBL opleidingen zorgt er voor dat er een nieuwe instroom plaatsvind. De instroom wordt geregisseerd door Technicum. Het technisch uitzendbureau Technicum is in bezit van een VCU certificering. Dat zorgt er voor dat dit uitzendbureau goed op de hoogte is van de veiligheidsregels met betrekking tot VCA. De meeste installatiebedrijven en elektrobedrijven hebben zich aangesloten bij VCA om de veiligheid voor hun eigen personeel en het overige bouwpersoneel en technisch personeel te bevorderen. Technicum levert elektromonteurs en installatiemonteurs aan bedrijven in de installatietechniek. Het uitzendbureau wil haar netwerk verder uitbreiden zodat er meer BBL-ers aan een baan geholpen kunnen worden.

BBL carrousel
Het BBL carrousel is een unieke manier van BBL-opleidingen aanbieden. Doormiddel van het BBL-carrousel worden BBL-ers tijdens hun opleiding niet bij 1 erkend leerbedrijf maar juist bij verschillende erkende leerbedrijven tewerkgesteld. Dat zorgt er voor dat de BBL-er tijdens zijn of haar opleiding een breed beeld krijgt van de techniek en de verschillende bedrijven die hierin actief zijn. Sommige installatiebedrijven zijn bijvoorbeeld gericht op de woningbouw terwijl andere bedrijven juist meer gericht zijn op de industrie of utiliteit. Het is belangrijk dat een BBL-er tijdens zijn of haar BBL-traject een zo breed mogelijk beeld krijgt van deze boeiende branche. Dat is nodig want de diversiteit aan technische projecten in deze sector is groot. Een ervaren specialist kan aan de slag in de renovatie, nieuwbouw en industrie. Ook kan een ervaren kracht een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie die steeds meer aandacht krijgt vanuit de overheid en het bedrijfsleven.

Aanmelden voor het BBL carrousel
Zowel bedrijven als BBL-ers kunnen zich aanmelden voor het BBL-carrousel. Dat kan heel eenvoudig door het contactformulier in te vullen en je gegevens achter te laten. Het contactformulier vind je in de menubalk maar je kunt ook hier klikken om bij het contactformulier te komen. Als je het contactformulier hebt ingevuld wordt deze doorgestuurd naar de juiste afdeling. Iemand van Technicum zal dan heel spoedig met je contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.