Installatiebedrijven hebben topdrukte in december 2022 wegens vervangen oudere cv-ketels

Veel installatiebedrijven in Nederland ervaren topdrukte aan het einde van het jaar. Nu het weer kouder wordt is de vraag naar vervanging van oude cv-ketels enorm toegenomen. Oude ketels die nauwelijks onderhoud hebben gehad krijgen vaker storing of raken defect. Daarom is er veel vraag naar installatiemonteurs in de winter. Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland geeft aan dat installatiebedrijven er alles aan doen om de storingen zo spoedig mogelijk op te lossen. Volgens de heer Terpstra wordt in de koude dagen nogmaals duidelijk hoe belangrijk installatiemonteurs zijn in Nederland. De installatiebedrijven doen er alles aan om te voorkomen dat klanten in de kou komen te zitten.

Techniek Nederland geeft aan dat het verstandig is dat consumenten hun cv-ketel regelmatig laten onderhouden. Door tijdig onderhoud uit te voeren kunnen storingen en andere problemen eerder in beeld worden gebracht en worden verholpen. De handleiding van cv-ketels kan worden geraadpleegd over de frequentie waarmee ketels moeten worden onderhouden. Veel mensen sluiten een contract af met betrekking tot het onderhoud van ketels. Daardoor zijn ze zeker van regelmatig onderhoud. Dan kunnen problemen in de winter grotendeels worden voorkomen.

Installatiebedrijven ervaren veel werkdruk in het onderhoud van ketels en het zoeken naar storingen in installaties en ketels. Dat zorgt er echter voor dat op andere plaatsen monteurs niet ingezet kunnen worden. De woningbouw, renovatie en utiliteitssector hebben ook monteurs nodig in de installatietechniek. Dat maakt dat de sector overspoelt raakt met aanvragen voor monteurs.