Inschrijven bij een technisch uitzendbureau in februari 2019

Er zijn volop vacatures op de technische arbeidsmarkt. Men zou zich dus kunnen afvragen: ‘waarom zou ik mij laten inschrijven bij een technisch uitzendbureau?’ Deze vraag lijkt misschien wat overbodig als je er vanuit gaat dat een technisch uitzendbureau alleen vacatures publiceert maar een uitzendbureau in de techniek doet veel meer dan alleen vacatures weergeven en kandidaten zoeken. Een uitzendbureau kan juist in een tijd waarin er veel vacatures zijn een uitstekende ondersteuning bieden aan werkzoekenden in hun zoektocht naar werk. Er is namelijk voldoende keuze op de arbeidsmarkt en dat maakt het vinden van een geschikte baan voor veel mensen juist moeilijker in plaats van makkelijker.

Een uitzendbureau in de techniek weet vaak goed wat er speelt in de techniek. Ontwikkelingen in de markt en perspectieven binnen grote en kleine bedrijven zijn bij technische uitzendbureaus goed bekend. Daardoor kunnen ze vraag en aanbod goed op elkaar afstemmen. Mensen kunnen zich inschrijven bij een uitzendbureau om verschillende redenen. Zo kan men op zoek zijn naar tijdelijk werk maar ook naar vast werk. Beide opties kunnen bij een technisch uitzendbureau gerealiseerd worden. Ook kan men zich oriënteren op een technische baan zonder dat men daarvoor direct een geschikt cv heeft of loopbaanprofiel. In die situatie kan een technisch uitzendbureau er voor zorgen dat iemand de juiste ondersteuning krijgt om een functie in de techniek te bemachtigen.

Daarbij kun je denken aan opleidingstrajecten zoals BBL opleidingen. Steeds meer uitzendbureaus in de techniek staan open voor dergelijke trajecten omdat ze merken dat het aanbod aan ervaren technisch personeel schaars is op de arbeidsmarkt. Door mensen met interesse in de techniek in te schrijven en te bemiddelen in BBL trajecten kunnen technische uitzendbureaus zowel hun opdrachtgevers ondersteunen bij het invullen van hun vacatures als een werkzoekende helpen om zichzelf of haarzelf te ontwikkelen richting de techniek. Uitzendbureaus worden op een gespannen arbeidsmarkt alleen maar belangrijker voor bedrijven en personeel.

Daarom is het zeker nuttig om jezelf in te laten schrijven bij een technisch uitzendbureau. Deze inschrijvingen gebeuren steeds vaker digitaal. Dat is wel zo makkelijk en snel. Gelukkig zijn er veel uitzendbureaus die daarna een persoonlijk gesprek met de kandidaat aangaan op een vestiging. Dan kunnen tijdens dit gesprek de wensen en perspectieven verder worden onderzocht en voorzien van oplossingen. Een uitzendbureau weet namelijk door de ervaring meer oplossingen en mogelijkheden voor een kandidaat te bedenken dan de kandidaat zelf voor mogelijk zou houden. Dat is niet verwonderlijk want een technisch uitzendbureau doet niets anders dan bemiddelen in de techniek.