Technisch uitzendbureau merkt behoefte aan specialisten in september 2019

Op de arbeidsmarkt is sprake van een tekort aan personeel. Dit noemt men ook wel een krapte op de arbeidsmarkt. Deze krapte is vooral groot in specialistische functies. Technische uitzendbureaus hebben grote moeite om hun opdrachtgevers te ondersteunen bij het invullen van specialistische functies. Omdat reguliere technische bedrijven ook grote moeite hebben met het vervullen van hun vacatures blijft er veel werk liggen.

Veel werk

Dat is jammer want in de techniek moet wat gebeuren. De technische sector in Nederland heeft tijdens de economische crisis nauwelijks aandacht gekregen. Ook de bouwsector heeft in Nederland te maken gehad met een forse krimp. Nu de techniek en de bouw duidelijk een groei doormaken is er echter te weinig personeel om alle projecten succesvol af te ronden. Het gevolg is dat er vertraging plaatsvind. Deze vertraging is goed merkbaar in de bouw en energietransitie. Er is volop behoefte aan nieuwbouwwoningen maar bouwbedrijven kampen met een tekort aan personeel en lopen bovendien tegen verschillende procedures aan zoals de stikstofuitspraak.

Instromers
Ondertussen blijven de vacatures open staan maar de meeste werkzoekenden met een technische of bouwachtergrond hebben al werk gevonden. Het gevolg is dat bedrijven open staan voor instromers in de bouw en techniek. Deze instromers worden onder andere uit de jeugd maar ook uit oudere leeftijdscategorieën op de arbeidsmarkt aangetrokken om aan de slag te gaan in de bouw of techniek. Technische uitzendbureaus spelen hierbij een belangrijke rol. Veel werkzoekenden die graag aan de slag willen in een interessante sector werken via een uitzendorganisatie.

Ideale oplossing
Uitzendwerk is de ideale oplossing om te kijken of technisch werk bij je past. Als dat het geval is kunnen de nieuwe instromers in de bouw en techniek vaak rekenen op volop ondersteuning van het uitzendbureau in hun verdere loopbaanstappen. Zo bieden technische uitzendbureaus ook volledige mbo opleidingen in de bouw en techniek aan hun uitzendkrachten. Deze opleidingen worden over het algemeen in de vorm van BBL gegeven oftewel werken en leren. Daarnaast bieden uitzendbureaus ook aanvullende opleidingen en trainingen aan zoals VCA, een heftruckcertificaat, NEN3140 enzovoort.

Vacatures
Ook interesse om via een technisch uitzendbureau te werken? Klik op de knop “vacatures Technicum” voor een actueel vacatureoverzicht.