IKEA investeert in Gelders recyclingbedrijf in 2017

IKEA gaat geld investeren in het Gelderse recyclingbedrijf Morssinkhof Rymoplast Group. Dit heeft het Zweedse bedrijf donderdag 2 februari 2017 bekend gemaakt.  IKEA gaat gaat een belang van 15 procent nemen in het Gelderse recyclingbedrijf. Daarbij werd niet bekend gemaakt hoeveel IKEA precies gaat betalen voor dit aandeel in het bedrijf.

Recyclingbedrijf Morssinkhof Rymoplast is een Nederlands familiebedrijf. Het bedrijf heeft meer dan vijftig jaar ervaring in de recyclingindustrie. Door deze ervaring heeft het bedrijf zich goed ontwikkeld. Het bedrijf maakt gebruik van innovatieve technologieën die worden gebruikt om plastic te verwerken. Het plastic dat door het bedrijf wordt verwerkt is afkomstig van consumenten en bedrijven. Door dit plastic te te verwerken in een recyclingproces ontstaat er minder afval. Minder afval dat verbrand wordt leidt tot minder CO2-uitstoot volgens IKEA.

IKEA doet haar eerste investering uit een reservering van 1 miljard euro. Deze reservering heeft het bedrijf eind 2016 opzij gezet om er voor te zorgen dat de aanvoer van duurzame grondstoffen voor de lange termijn is gesteld.  Het bedrag is ook bedoeld voor andere projecten zoals bosbouwprojecten en projecten die gericht zijn op duurzame energie.