WDP investeert 25 miljoen euro in zonnepanelen in Nederland vanaf 2017

Het Belgische vastgoedbedrijf WDP gaat 25 miljoen euro investeren in het plaatsen van zonnepanelen in Nederland. Door deze investering zal het totale bedrag waarvoor de WDP in duurzame energie in Nederland heeft geïnvesteerd verdubbelen. Dit bericht werd bekend gemaakt door de Belgische krant De Tijd.

Voor het bedrag van WDP kunnen ongeveer 100.000 zonnepanelen worden aangeschaft. De zonnepanelen zullen worden gebruikt om Texel zelfstandig van elektrische stroom te voorzien. Het is de bedoeling dat de capaciteit aan het einde van 2018 operationeel is. Vanaf dat moment zou Texel zelfvoorzienend moeten zijn op het gebied van elektrische energievoorziening.

Het Belgische fonds heeft door het plaatsen van zonnepanelen in 2016 in totaal 8,4 miljoen euro aan winst binnen gehaald. Dit was 8 procent van de totale winst van het bedrijf. Naast Nederland en België heeft het bedrijf WDP panelen staan in Roemenië. De krant De Tijd geeft aan dat WDP bij het plaatsen van zonnepanelen vaker locaties in Nederland kiest. Dat komt omdat er in Nederland een veel gunstiger subsidiebeleid is met betrekking tot duurzame, groene energie. Momenteel is ongeveer de helft van de vastgoedportefeuille van WDP in Nederland gepositioneerd.