Hyundai maakt prognose over 2018 bekend

De Zuid-Koreaanse automaker Hyundai is de op vier na grootste automaker in de wereld. Het bedrijf maakte aan het begin van 2018 gegevens bekend over de verwacht autoverkopen dit jaar. Hyundai is een autoproducent die ook eigenaar is van het merk KIA. In 2018 verwacht het bedrijf een gezamenlijke autoverkoop te hebben van ongeveer 7,6 miljoen auto’s.

Deze prognose is minder ambitieus dan de prognose die het bedrijf over 2017 had opgesteld. Over 2017 had Hyundai namelijk een schatting gemaakt van 8,3 miljoen verkochte auto’s. Deze prognose bleek achteraf echter veel te rooskleurig. Uiteindelijk werden er 7,3 miljoen voertuigen door Hyundai verkocht in de afgelopen twaalf maanden.

Het bedrijf kan nauwelijks marktaandeel winnen omdat het bedrijf een gebrek heeft aan populaire modellen zoals sportieve terreinwagens (SUV’s). Wegens dit gebrek lukt het Kia en Hyundai maar niet om hun marktaandeel te vergroten in belangrijke automarkten zoals de Verenigde Staten en China. Daarnaast speelt ook de politieke spanning tussen Zuid-Korea en China een rol.

In 2017 werden van het merk Hyundai ongeveer 4,5 miljoen euro auto’s verscheept. Over dat jaar werd echter eerder een inschatting gemaakt van 5,1 miljoen verkochte Hyundai’s. Dat aantal werd in de praktijk dus lang niet gehaald. Ook het merk Kia had een tegenvallende verkoop. Dit merk zou in 2017 in totaal 3,2 miljoen auto’s moeten verkopen maar dat werden er maar 2,8 miljoen.