Hyundai belooft 45.000 extra banen in 2022

Hyundai Motor Group wil meer werknemers aannemen de komende tijd. De loonlijst van de autoproducent moet tot aan 2022 groeien met ongeveer 45.000 extra werknemers. Hyundai wil de komende vijf jaar in totaal ongeveer 22 miljard dollar gaan investeren. Deze informatie komt naar voren uit berichten van het Zuid-Koreaanse ministerie van Financiën. Persbureau Reuters publiceerde de berichten van Hyundai.

Minister Kim Dong-Yeon had afgelopen woensdag 17 januari 2018 een bezoek gebracht aan Hyundai. De overheid van Zuid-Korea vindt het belangrijk dat het goed gaat met Hyundai. De Hyundai Motor Group, waartoe ook Kia Motors behoort, heeft bevestigd dat de autoproducent inderdaad een banenplan heeft. Momenteel heeft Hyundai 68.194 werknemers op de loonlijst staan. Kia heeft daarnaast ook nog 34.752 werknemers in dienst volgens persbureau Reuters.
Volgens analisten zouden de plannen van de Hyundai Motor Group vooral moeten worden beschouwd als een gebaar naar de regering van Zuid Korea. Volgens sommige analisten zou het nog lastig worden voor Hyundai om hun beloften waar te maken.