Ga aan de slag in de techniek na de bouwvak van 2021

Heb je altijd al in de techniek willen werken maar nog nooit de stap genomen om daadwerkelijk te solliciteren op een technische baan? Dan is 2021 het ideale jaar om de overstap te maken. Het jaar 2021 is een uniek jaar. Een jaar waarin nog meer vacatures in de techniek zijn open gezet ten opzichte van afgelopen jaren. Hoewel de meeste bedrijven op zoek zijn naar ervaren kandidaten voor hun vacatures staan er ook steeds meer vacatures in de techniek open voor instromers. Dit zijn vacatures die open staan voor mensen die willen werken en leren. Deze werken en leren vacatures zijn dikwijls verbonden aan een BBL opleiding op MBO niveau. Het is in 2021 interessant om een overstap te maken naar de techniek omdat er een zeer groot tekort is aan technisch personeel. Dat zorgt er voor dat berdrijven meer bereidwillig zijn om mensen te ondersteunen om een vak te leren.

Achtergrond, CV, werkervaring en motivatie

Ook als je niet een ideale cv opleidingsachtergrond, de meest relevante werkervaring in je loopbaan hebt opgedaan kun je vaak in aanmerking komen voor een startfunctie in de techniek. Je zult jezelf misschien afvragen hoe? Het antwoord op deze vraag heeft alles te maken met motivatie. Je moet een duidelijke keuze maken voor een specifieke functie of vakgebied in de techniek. Daarnaast moet je ook vaardigheden hebben om de beoogde functie uit te oefenen. In het kort betekent dit dat je een bepaalde aanleg moet hebben om een bepaalde technische functie uit te oefenen. Deze aanleg kan in hobby’s naar voren komen of uit bepaalde werkzaamheden of vakken die je in het verleden in een opleiding zijn gevolgd. Meestal zorgt een eerdere kennismaking met de techniek er voor dat je een bepaalde interesse of zelfs een passie hebt voor de techniek. Deze kennis en motivatie zijn van doorslaggevend belang om een keuze te maken voor een technisch beroep.

Technische startvacatures

Pas als je een duidelijke keuze hebt gemaakt voor de techniek en deze keuze goed kunt onderbouwen is het verstandig om daadwerkelijk naar deze vacature te solliciteren. Bedrijven zullen namelijk in een sollicitatiegesprek altijd vragen waarom je juist voor die specifieke functie of voor een bepaald vakgebied in de techniek hebt gekozen. Daarom is een goede voorbereiding belang. Wil je graag weten welke vacatures er voor starters in de techniek bij jou in de buurt open staan? Klik op de knop vacatures in de menubalk voor een overzicht aan technische vacatures door heel Nederland.