Ervaren technisch personeel nog steeds schaars op de arbeidsmarkt in september 2020

Op de Nederlandse arbeidsmarkt is er nog steeds sprake van een schaarste aan ervaren technisch personeel. Bedrijven hebben een grote vraag naar onderhoudsmonteurs, mechatronicamonteurs en servicemonteurs. De vacatures voor deze functies zijn volop te vinden op websites van bedrijven en uitzendbureaus. Ook vacaturebanken en cv-databanken hebben verhoudingsgewijs veel vacatures open staan voor ervaren technisch personeel. Dat is niet verwonderlijk want veel bedrijven in de techniek hebben het drukker gekregen. Dat betekent dat de druk op hun huidige personeelsbestand toeneemt. Daarom is het noodzakelijk om vaak extra personeel aan te nemen.

Tijdelijk technisch werk

Over het algemeen wordt veel technisch personeel eerst tijdelijk aangenomen. Bedrijven weten namelijk niet hoe de ontwikkelingen gaan verlopen de komende tijd. Wordt het drukker of juist niet? Gaan er meer vacatures ontstaan of worden er meer vacatures vervuld? Het is voor veel mensen onzeker. Flexibel werk is dan een oplossing. Via een uitzendbureau of detacheringsbureau is daarom de kans op werk heel groot. Ook voor technisch personeel is een inschrijving  bij een technisch uitzendbureau een belangrijke stap om de kans op werk te vergroten?

Meteen solliciteren?

Ben jij een ervaren kracht en ben je op zoek naar technisch werk bij jou in de buurt? Schrijf je dan in bij Technicum uitzendbureau. Via de knop vacatures Technicum kom je op een website waar je jezelf kunt inschrijven door een open sollicitatie te sturen of gericht te solliciteren op een vacature die open staat.