Eneco gaat Belgische activiteiten van Eni overnemen in 2017

Eneco is een Nederlandse energieleverancier en neemt in 2017 de Belgische activiteiten van het Italiaanse energiebedrijf Eni over. Naast deze overname gaat Eneco ook drie windmolens van Eni België overnemen. Door deze overname zal Eneco België in totaal zeer veel woningen en bedrijven van zowel gas en elektriciteit voorzien. In totaal zou het gaan om meer dan een miljoen woningen en daarnaast ruim 55.000 zakelijke klanten. Dit klantenbestand zorgt er voor dat Eneco tot de top drie gaat behoren van energieleveranciers in België.

Er is niet bekend gemaakt hoeveel geld Eneco voor Eni België gaat betalen. Wel is duidelijk dat Eneco een belangrijke stap heeft gezet in haar ambitie om de Belgische energievoorziening te verduurzamen. De grotere slagkracht wil Eneco gebruiken om in de toekomst de investeringen in lokale wind- en zonne-energie te laten toenemen. Het Nederlandse bedrijf Eneco is als sinds augustus 2011 actief op de Belgische energiemarkt. De samenvoeging van de bedrijven wordt zorgvuldig gedaan volgens de woordvoerder.

Er wordt daarbij overlegd gevoerd met de sociale partners. Samen met organisaties die opkomen voor de belangen van de werknemers wordt gekeken hoe de bedrijven het beste kunnen worden samengevoegd. De klanten van Eneco en Eni België zullen voorlopig geen veranderingen merken. De lopende contracten en de contractvoorwaarden zullen in eerste instantie niet veranderen. Ook de tarieven worden niet door de samenvoeging beïnvloed. De Eni-klanten zullen in de toekomst wel de merknaam naar Eneco.