Eneco gaat windparken van energiebedrijf Delta kopen in 2016

Eneco maakte bekend dat ze een aantal windparken gaat overnemen van het Zeeuwse energiebedrijf Delta. Dit energiebedrijf is in financiële problemen geraakt. Dit komt door de aanhoudend lage prijs van elektrische stroom. Verder heeft Delta te maken met een verplichte afsplitsing van het winstgevende netwerkbedrijf.  Door de overnamen van Delta door Eneco blijft de werkgelegenheid van de activiteiten van Delta behouden. Ook blijven de kennis en ervaring die door Delta is vergaard behouden. Delta-topman Gerard geeft aan dat de activiteiten van beide bedrijven goed bij elkaar passen.

Er worden door Eneco in totaal drie windparken overgenomen dit zijn de windparken Vlissingen, Rilland en Zoeterwoude. Daarnaast worden ook twee windparken die bouwrijp zijn in Vlissingen overgenomen evenals een aantal windprojecten en zonprojecten die nog in ontwikkeling zijn.

Alle projecten leveren gezamenlijk 40,1 megawatt aan elektrische stroom. Voor Eneco is de overname slechts een kleine uitbereiding op het gebied van duurzame energie productie. De overname zorgt er wel voor dat de totale productie van duurzame energie door Eneco over de grens gaat van 1000 Megawatt. Financiële details over de overname zijn niet bekendgemaakt.