Duurzame Huizen Route 2017

Duurzaamheid begint bij steeds meer mensen een belangrijk onderwerp te worden. In eerste instantie hielden vooral ondernemers en grote bedrijven zich bezig met een ‘groen imago’ en hadden ze aandacht voor duurzaamheid als onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Tegenwoordig is duurzaamheid al lang niet meer een onderwerp waar alleen bedrijven zich mee bezig houden. Ook voor particulieren is duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp waar veel meer aandacht en geld aan wordt besteed.

Begrip duurzaamheid is breed
Duurzaamheid is echter een breed begrip en men kan op verschillende manieren inhoud geven aan dit onderwerp. Zo kan men trachten het afval te beperken door te letten op de verpakkingen van producten. Ook kan men een zuinige auto aanschaffen of gaan carpoolen. Door producten uit een kringloopwinkel te halen of naar een kringloopwinkel te brengen wordt afval ook beperkt en kunnen andere mensen gebruik maken van tweedehands producten en daarbij ook nog het goede doel financieel steunen. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Duurzaamheid is een veel breder begrip. Ook op het gebied van wonen kan men veel doen om duurzaamheid na te streven. Zo kan men bewust kiezen voor duurzame materialen die lang meegaan en daardoor niet vaak of nooit vervangen hoeven te worden. Ook kan men geld besteden aan zorgvuldig onderhouden waardoor de woning of de materialen daarvan langer mee gaan.

Duurzame Huizen Route
Als je op internet zoekt naar duurzaamheid en tips voor duurzaam bouwen en verbouwen dan wordt je overladen met goede adviezen van goedwillende mensen. Toch is veel advies op schrift en digitaal. Dat is lastig als je graag een duidelijk beeld wilt hebben van de praktijk. Daarvoor is de Duurzame Huizen Route misschien een interessant initiatief. De Duurzame Huizen Route wordt gehouden op zaterdag 4 en 11 november 2017. Mensen die nadenken over het verduurzamen van hun woning krijgen op deze datums de mogelijkheid om bij deelnemende huizen een kijkje te nemen. Een groot aantal woningeigenaren in Nederland doet mee aan de Duurzame Huizen Route zodat mensen meer kennis kunnen krijgen over hoe ze hun woning milieuvriendelijker kunnen maken. Volgens duurzamehuizenroute.nl doen in totaal meer dan vijfhonderd particulieren mee aan de Duurzame Huizenroute op 4 en 11 november 2017. Kijk op de website van duurzamehuizenroute.nl voor meer informatie.