Open Huizen Dag april 2017 goed bezocht

De NVM noemt de Open Huizen Dag van april 2017 een groot succes.  Ieder half jaar wordt een Open Huizen Dag georganiseerd door de NVM en ook deze editie werd weer goed bezocht. In ttotaal zijn er in april 2017 tijdens de Open Huizen Dag ruim 100.000 bezoeken gebracht aan woningen die deelnamen aan deze dag. Het totale aantal woningen dat bezocht kon worden was 22.000. Deze woningen zijn verspreid over heel Nederland.  De woningen die meededen kon men herkennen aan speciale posters. Vooral buiten de Randstad waren veel huizen tijdens deze dag te bezichtigen.

In de meeste dorpen en steden bleek de interesse om vrijblijvend een kijkje te nemen in een koophuis groot. Vroeger was er vooral interesse om in de Randstad regio de Open Huizen Dag te bezoeken maar de Nederlandse Vereniging van Makelaars ziet ook de belangstelling voor deelname bij woningbezitters stoenemen in de regio’s buiten de Randstad. Volgende een woordvoerder neemt de interesse vooral in de grote (studenten)steden zoals Amsterdam en Utrecht langzaam af.

In die regio’s waar er krapte heerst op de woningmarkt is het vaak niet meer nodig om extra aandacht voor te koop staande woningen te vragennemen doormiddel van de Open Huizen Dag. Zo blijken veel woningverkopers in de Randstad de Open Huizen Dag niet meer direct nodig te hebben.

In totaal nam ongeveer 25 procent van de te woningen die te koop staan bij de NVM deel aan de Open Huizen Dag. Woningen worden veel sneller verkocht dat tijdens de economische crisis. Niet alleen door de oplevende economie stijgt de verkoop van woningen ook de lage rente en het toegenomen consumentenvertrouwen zorgen er voor dat woningen sneller worden verkocht aldus de woordvoerder van NVM.

De volgende NVM Open Huizen Dag zal op zaterdag 30 september 2017 worden gehouden.