Directeur Shell is voor inzetten gasbaten in duurzame gaswinning vanaf 2016

President-directeur Marjan van Loon van Shell Nederland is voor duurzame gaswinning. Ze wil dat de gasbaten uit Groningen ingezet worden voor de lokale economie en de energietransitie. Marjan van Loon is bezig met het schrijven van een position paper. Dit document wordt opgesteld voor de Tweede Kamer en bevat een aantal standpunten van Shell voor de toekomst. Volgens van loon is het verstandig om zoveel mogelijk gebruik te maken van gasvoorraden in Nederland.

Ze benoemd in het document dat er voor Nederland nog miljarden aan gasbaten te verdienen zijn als de productie van gas veilig en doelmatig zal plaatsvinden. Daarbij benoemd Van Loon dat het resterende Groningse gas ook met de steun van de Groningse bevolking gewonnen moet worden. Het is volgens Van Loon  beter voor de toekomst van Nederland om gas van Nederlandse bodem te gebruiken dan dat men gas gaat importeren uit het buitenland.

Volgens Shell is het goed dat kolencentrales op termijn worden gesloten. Shell wil echter de gascentrales die zijn gesloten weer heropenen. Volgens het olie en gasconcern is de hernieuwbare-energietechnologie in Nederland nog niet genoeg ontwikkeld om heel Nederland de komende jaren volledig van stroom te voorzien. Daarom moeten gascentrales weer in gebruik genomen worden. Uiteraard zijn de gascentrales ook interessant voor Shell omdat Shell nu eenmaal ook gas produceert.