Dagproductie Nederlandse industrie ging omhoog in februari 2017

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie is in februari 5 procent hoger geweest dan in dezelfde maand in 2015. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag 7 april 2017 bekend. De stijging in de dagproductie in februari 2017 is hoger dan de stijging die werd gemeten in januari. In die maand werd er 1,5 procent meer geproduceerd dan een jaar eerder.

In de transportmiddelenindustrie groeide de dagproductie het sterkst. In deze sector steeg de dagproductie met 13 procent. Deze stijging is voornamelijk het gevolg van het feit dat er meer  personenauto’s worden geproduceerd en verkocht. Naast de auto-industrie gaat het ook goed met de machinebouw. In de machine-industrie is ook sprake van een groei in de dagproductie, die komt in deze sector uit op ongeveer 12 procent.

Verder nam ook de productie in de chemische, de rubber- en kunststof- en de elektrische apparatenindustrie toe in Nederland. De groei in de dagproductie was in deze sectoren hoger dan gemiddeld. De metaalproductenindustrie, de voedingsmiddelenindustrie en farmaceutische industrie produceerden eveneens meer dan een jaar eerder. De groei in de dagproductie in de industrie is al geruime tijd aan de gang. Al zeventien maanden lang produceert de industrie meer dan in dezelfde periode een jaar eerder aldus het CBS.