Dagproductie Nederlandse industrie omhoog in maart 2017

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie lag in maart 4 procent hoger dan in dezelfde maand in 2016. Dit bericht heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag 9 mei 2017 bekend gemaakt. De stijging in de gemiddelde dagproductie is wel kleiner dan de stijging die gemeten werd in de maand februari.

Het gaat goed met de industrie in Nederland. Het is nu al anderhalf jaar dat de Nederlandse industrie meer produceert dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in de machine-industrie nam de productie toe. In deze sector kwam de stijging in de gemiddelde dagproductie ongeveer 13 procent hoger uit dan de gemiddelde dagproductie in maart 2016. Verder nam ook de productie van de chemische, de rubber- en kunststof-, de transportmiddelen- en metaalproductenindustrie gemiddeld meer toe dan de productie in andere sectoren.

Daarnaast nam ook de productie in de elektrische-apparatenindustrie ook toe ten opzichte van 2016. Een sector die het minder goed deed was de voedingsmiddelindustrie. Deze sector produceerde juist minder dan in de maand maart van 2016. Ook de farmaceutische industrie produceerde wat minder dan in maart vorig jaar volgen het statistiekbureau.