Creatieve arbeidsbemiddeling noodzakelijk in de techniek vanaf januari 2023

Creativiteit in de technische arbeidsbemiddeling is belangrijker dan ooit. De techniek heeft een groot tekort aan personeel in januari 2023. Dit tekort aan personeel zal alleen maar verder toenemen. Veel bedrijven in de techniek beginnen in januari met opstarten na de Kerstperiode van vorig jaar. Tijdens het opstarten wordt vaak duidelijk hoeveel orders er zijn en hoe het gesteld is met de personele bezetting. Dit is het moment waarop het daadwerkelijke tekort aan personeel daadwerkelijk duidelijk wordt. Het is bovendien een periode waarin er sprake is van een hoger ziekteverzuim. Dit hoge ziekteverzuim wordt al helemaal aangejaagd door de corona griepklachten waardoor veel werknemers maar ook bedrijven vaak het zekere voor het onzekere nemen door toch het personeel thuis te houden. Eind 2022 en begin 2023 is er ook volgens de media sprake van een griepgolf in Nederland. Mede daardoor neemt de druk toe op de inzet van extra personeel. De vraag is echter hoe men extra personeel kan inzetten en waar men dit personeel vandaan moet halen.

Doorgroeien en specialiseren

Dit is een vraag die ook veel technische uitzendbureaus krijgen zoals Technicum. De beantwoording van de vraag om technisch personeel is niet eenvoudig. Eigenlijk kun je een aanhoudende vraag naar technisch personeel alleen oplossen met een goed netwerk waarin intercedenten en consultants loopbaangericht personeel gaan bemiddelen. Kortom consultants moeten weten waar personeel werkt en welke ontwikkelingsvraag ze hebben met betrekking tot hun eigen loopbaan. Willen ze bijvoorbeeld doorgroeien of zich specialiseren? Dan kun je een specifiek aanbod bieden waarin deze behoefte is meegenomen. Maatwerk en creativiteit zijn in 2023 belangrijker dan ooit. Dit maatwerk moet echter worden geboden door ervaren personeel dat voor uitzendorganisaties en detacheringsbureaus werft en selecteert. Ervaren personeel op uitzendbureaus en detacheringsbureaus kan vaak een oplossing bedenken die andere onervaren collega’s nog niet kunnen bedenken. Creativiteit komt namelijk meestal gezamenlijk met ervaringsjaren maar dat is geen garantie. Ook onervaren krachten kunnen met een open mind hele mooie oplossingen bedenken om bepaalde krachten toch aan een baan te helpen. Daarnaast kunnen ervaren consultants ook zo vastgeroest zijn in hun functie dat ze de kansen en mogelijkheden voor werkzoekenden niet meer zien maar eigenlijk alleen maar belemmeringen kunnen constateren.

Technicum ONE

Kennis is echter een onmisbare factor in de arbeidsbemiddeling in de techniek. Een consultant in de arbeidsbemiddeling moet namelijk wel weten in welk technisch vakgebied het personeel wordt bemiddelt. Dat is een kwestie van ervaring maar ook van interesse. Je moet weten welke werkzaamheden een kandidaat moet uitvoeren en wat daarbij van belang is. De techniek draait voor een groot deel om kennis en vaardigheden. Dit zijn aspecten die je kunt aanleren. Daar kan een uitzendbureau en detacheringsbureau een bijdrage in leveren. Steeds meer uitzendbureaus bieden opleidingen en trainingen aan. Een voorbeeld hiervan is Technicum uitzendbureau die een opleidingsprogramma heeft ontwikkeld genaamd Technicum ONE waarmee tientallen nieuwe instromers de weg naar de technische arbeidsmarkt hebben gevonden. Meer weten over Technicum ONE? Klik op de knop Technicum BBL in de menubalk. Dan kom je in een menu waarin ook informatie gevonden kan worden over Technicum ONE. Technicum ONE is echter een voorbeeld van creativiteit in de arbeidsbemiddeling. Er zijn nog meer mogelijkheden te bedenken en dat maakt het werk in de techniek zo dynamisch.