Technicum ONE zoekt instromers in de techniek vanaf 28 januari 2022

Technicum ONE is een instroomtraject voor werkzoekenden die zonder ervaring in de techniek wel graag een baan willen uitvoeren in de technische sector. Het Technicum ONE programma richt zich hierbij op een aantal functiegroepen of technische sectoren. De belangrijkste sectoren waarop Technicum ONE zich richt zijn de installatietechniek, elektrotechniek, mechatronica en specifieke duurzame techniek zoals het monteren van zonnepanelen. Iemand die geen ervaring heeft in de techniek zou doormiddel van Technicum ONE zichzelf kunnen ontwikkelen tot een assistent in de hiervoor genoemde beroepen en sectoren.

Technicum ONE als basis

Nadat je Technicum ONE hebt afgerond ben je echter nog geen zelfstandige techneut. Je beheerst een basis in een bepaalde beroepsgeroep en die basis moet natuurlijk worden uitgebouwd. Daarom kun je nog aansluitend andere opleidingen en trainingen volgen. Hierbij kun je denken aan BBL trajecten waarmee je een erkend mbo diploma kunt behalen op niveau 2, 3 of 4. Daarnaast kun je ook veiligheidscertificaten behalen zoals VCA, heftruckcertificaten, veilig werken op hoogte, NEN 1010 en NEN 3140. Er zijn ook mogelijkheden om in de metaaltechniek lasdiploma’s te behalen. De opties zijn breed en dat zorgt er voor dat je nooit stil staat in je ontwikkeling.

Aanmelden voor Technicum ONE

Wil je weten wat Technicum ONE voor jouw loopbaan in de techniek kan betekenen? Klik dan op de knop vacatures Technicum of op de knop BBL Technicum. Dan kom je in een keuzemenu waarin je Technicum ONE kunt aanklikken.