Cijfers Kadaster over woningverkoop maart 2015

Het Kadaster maakte vrijdag 17 april 2015 gegevens bekend over de woningverkoop in maart 2015. Volgens het Kadaster zijn er in deze maand 13.393 woningen verkocht. Dat is aanzienlijk meer dan dezelfde maand in 2014. In totaal is er sprake van een stijging van 33,6 procent tussen de maand maart 2014 en maart 2015. In maart 2014 werden ruim tienduizend woningen verkocht in Nederland. De maand maart is ook een goede verkoopmaand voor woningen geweest als men kijkt naar februari 2015. Dan is er namelijk ook sprake van een stijging. Deze stijging komt uit op 14,5 procent. In februari kwam het aantal verkochte woningen op 11.697.

Woningtypen
Alle woningtypen in Nederland verkochten beter dan in 2014. In segment vrijstaande woningen werd in verhouding de grootste groei doorgemaakt ten opzichte van 2014. De groei die in dit segment plaatsvond was 37,3. Twee-onder-een-kap woningen maakten ten opzichte van andere woningtypen een kleine groei in het aantal verkopen door.

Woningverkopen in provincies
In veel provincies in Nederland nam de woningverkoop toe. Alleen in de provincie Zeeland was er sprake van een daling in het aantal woningverkopen namelijk min 1,1 procent. In de provincie Drenthe nam de woningverkoop in verhouding het sterkste toe. In deze provincie steeg de woningverkoop met maar liefst 48,5 procent ten opzichte van 2014.

Reactie van Technisch Werken
De woningverkoop gaat redelijk in Nederland. De NVM melde eerder dat er sprake is van een stabilisatie van de woningmarkt. De cijfers van het Kadaster zijn hoopgevender alleen worden in deze cijfers ook de executieveilingen meegenomen. Deze veilingen zijn behoorlijk tegenomen de afgelopen tijd. De economie is nog niet volledig hersteld. Er kan dus nog meer groei worden gerealiseerd.