Woningverkoop in november 2014

Het gaat nog goed met de verkoop van woningen in Nederland. In de maand november zijn 11.696 woningen verkocht. Dit is een stijging van 10,6 procent ten opzichte van de woningverkoop in dezelfde maand in 2013. Ten opzichte van de maand oktober in 2014 is er sprake van een daling in het aantal woningverkopen. Deze daling komt uit op 18,5 procent. Deze informatie werd woensdag 17 december 2014 door het Kadaster bekend gemaakt.

Woningtypen
Ten opzichte van november 2013 werden in bijna alle woningtypen meer woningen verkocht, behalve twee-onder-een-kapwoningen, dit woningtype werd namelijk minder verkocht. Verder nam de woningverkoop toe in vrijwel alle provincies. Provincie Friesland maakte echter een krimp door in de woningverkoop. In deze provincie nam de woningverkoop in de maand november met 4,9 procent af ten opzichte van 2013.

Reactie van Technisch Werken
De woningverkoop is nog niet uit het dal geklommen. Toch zijn de berichten in 2014 positief ten opzichte van 2013. Nu is het wachten op een structureel herstel van de woningmarkt. Een structureel herstel van de woningmarkt is goed voor de bouwsector en de algehele economie.