China opent langste glazen loopbrug ter wereld in december 2017

China heeft de langste glazen loopbrug van de wereld in gebruik genomen. De loopbrug heeft een lengte van 488 meter en is vier meter breed. De brug is aangebracht op een hoogte van 218 meter en verbindt twee kliffen in de noordelijke provincie Hebei. In totaal bestaat de brug uit maar liefst 1077 glazen panelen die elk 4 centimeter dik zijn.

De brug hangt doormiddel van twaalf kabels van vanadium-metaal hangen. Het gewicht van de loopbrug van glas is 70 ton. De brug is een toeristische attractie voor Chinezen en andere bezoekers. Doordat je door de glazen panelen naar beneden kunt kijken zie je 218 meter de diepte in en dat zal met name mensen met hoogtevrees een duizelingwekkend gevoel geven. Toch is de brug volgens de constructeurs en engineers die bij het project betrokken zijn geweest volledig veilig.

De brug zou een windkracht 12 aan moeten kunnen en daarnaast is de glazen brug ook bestand tegen aardbevingen tot 6.0 op de schaal van richter. De brug kan per keer door 3000 mensen worden gebruik. Althans daar is de brug voor geconstrueerd. Toch zullen er maximaal 600 mensen tegelijk gebruik mogen maken van de brug volgens de eigenaar. Daarnaast wordt de brug iedere dag gecontroleerd op het gebied van veiligheid. De brug zelf is daardoor volledig veilig aldus de eigenaar van de glazen brug in China.