Grootste zeilschip ter wereld weer in de vaart in februari 2017

Maandag 20 februari 2017 werd het grootste zeilschip ter wereld aan de ketting gelegd in Gibraltar. Deze actie werd ondernomen vanwege een onenigheid over de betaling. Een Russische miljardair is de opdrachtgever van de bouw van het jacht en een Duitse jachtwerf heeft het jacht gebouwd. Beide partijen hadden een financieel geschil. Dit geschil bleek echter dinsdag 21 februari 2017 al te zijn bijgelegd. Dit gebeurde via een rechtbank die gevestigd is in Gibraltar.

Rechtszaak
Op basis van deze rechtszaak kwamen beide partijen tot overeenstemming. Het ging om een rekening van 15 miljoen euro die volgens de werf Nobiskrug in Kiel nog open stond. De officiële overdracht van het jacht zou in Spanje gebeuren. De koper is de  Russische miljardair Andrej Melnitsjenko. Zijn vermogen wordt geschat op meer dan 8 miljard.

Grootste zeiljacht ter wereld
Het grootste zeiljacht ter wereld is ontworpen door de beroemde Franse ontwerper Philippe Starck en draagt momenteel de naam Sailing Yacht A. Het jacht heeft een lengte van 143 meter en de hoogte van de masten zijn 90 meter. In totaal is het zeiloppervlak ruim 3.700 vierkante meter, dit is vergelijkbaar met een half voetbalveld. De totale prijs van het jacht is ongeveer 400 miljoen euro.