Bouwbedrijf BAM richt zich meer op bouwprojecten in Europa in 2020

Koninklijke BAM Groep is een toonaangevend bouwbedrijf dat projecten over de gehele wereld uitvoert. Als het aan het bouwbedrijf ligt komt daar de komende tijd verandering in. Op donderdag 2 juli 2020 maakte het bouwbedrijf bekend dat ze de komende tijd de focus vooral gaat leggen op de markt in Europa. Dit besluit is genomen omdat BAM International slechte vooruitzichten heeft. BAM International is de tak van BAM die wereldwijd actief is.

Deze tak zal waarschijnlijk een verlies draaien van 60 miljoen euro op jaarbasis. In totaal werken er meer dan 600 mensen bij BAM International. Een gedeelte van dit personeel kan bij het bedrijf blijven werken. Dan kunnen ze de huidige projecten afronden. Op dit moment zijn er nog twaalf klussen die afgerond moeten worden. Deze klussen worden echter op verschillende locaties over de hele wereld uitgevoerd. Dat zorgt voor veel regelwerk en logistieke rompslomp.

Er moeten echter nog wel zaken geregeld worden voordat BAM International afgeslonken kan worden. Daarover dient nog overeenstemming te worden bereikt met de vakbonden en de ondernemingsraad van het bedrijf. Er werd bij het bekendmaken van het nieuws ook meteen een winstwaarschuwing afgegeven voor de gehele BAM-groep. In het eerste half jaar werd door de onderneming een verlies vóór belastingen van ongeveer 130 tot 150 miljoen euro gemeld. Verder heeft de BAM een last van 40 miljoen euro incasseren.