Brits bouwbedrijf Carillion op rand faillissement begin 2018

Het gaat financieel niet goed met het Britse bouwbedrijf Carillion. Dit bouwbedrijf heeft met de Britse overheid gesproken of er misschien mogelijkheden zijn om het bouwbedrijf van de ondergang te redden. Daarvoor zou een kapitaalinjectie nodig zijn. Volgens berichten zou bouwbedrijf Carillion aan de Britse overheid gevraagd hebben om een noodinjectie van 300 miljoen pond. Dit is omgerekend 338 miljoen euro. Op maandag 15 januari 2018 zullen hier verdere gesprekken over worden gevoerd volgens de Britse media.

Bouwbedrijf Carillion
Carillion is een omvangrijk bouwbedrijf waarvoor wereldwijd 43.000 werknemers werken. Ongeveer de helft van deze werknemers werkt in het Verenigd Koninkrijk. Bouwbedrijf Carillion heeft verschillende opdrachtgevers waaronder de Britse overheid. Zo bouwt dit bouwbedrijf onder andere wegen en neemt ze andere grote civiele projecten aan. Het bedrijf is tevens actief in de spoorbouw en heeft ook de huisvestingsdiensten van defensie in haar takenpakket. Voor veel scholen en ziekenhuizen verzorgt bouwbedrijf Carillion de facilitaire diensten.
Carillion heeft meerdere winstwaarschuwingen afgegeven na projectvertragingen en kostenoverschrijdingen. Daardoor is de beurskoers van het bouwbedrijf behoorlijk gedaald. Vorige week vrijdag had Carillion nog laten weten dat er diverse constructieve gesprekken zijn gevoerd met haar geldschieters.