Bouwbedrijf Heijmans is in 2018 goed gestart

Bouwonderneming Heijmans heeft aangegeven dat ze een goede start heeft gemaakt in 2018. In 2017 had het bouwbedrijf nog te maken met een aantal tegenvallers bij projecten. Deze tegenvallers lijken goed te worden weggewerkt waardoor Heijmans haar rendement weet te verbeteren. In een handelsbericht had topman Ton Hillen aangegeven dat de aanpassingen die het bedrijf in het afgelopen jaar had doorgevoerd nu voor het gewenste effect zorgen.

Onderliggend positief resultaat
In het eerste kwartaal van 2018 lag de omzet van het bedrijf hoger dan dezelfde periode in 2017. De afgelopen jaren had het bedrijf vaak een moeizaam eerste kwartaal. Inmiddels lijkt daar verandering in te zijn gekomen in 2018. Nu is er duidelijk een positief onderliggend resultaat aanwezig.

Orderportefeuille
De orderportefeuille van een bouwbedrijf is een belangrijk aspect van de bedrijfsvoering. Een goedgevulde orderportefeuille zorgt er voor dat het bouwbedrijf voldoende werkgelegenheid en inkomsten heeft. Aan het einde van de maand was de orderportefeuille van Heijmans goed voor een totaal van 2 miljard euro. In 2017 was dit nog 1,9 miljard euro. Het bouwbedrijf legt de nadruk meer op nieuwbouwwoningen. In deze sector kan het bedrijf goed geld verdienen. Bovendien is het bedrijf ook nog goed vertegenwoordigd in de utiliteit. Zo is het bedrijf ook actief in de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van het Europese Geneesmiddelenbureau (EMA) in Amsterdam.

Tekort aan bouwpersoneel

Net als andere bouwbedrijven zal ook Heijmans de krapte op de arbeidsmarkt merken. Er is een tekort aan personeel in de bouw. Dit tekort heeft bij verschillende bouwondernemingen gezorgt voor een remmende factor in de bouwproductie. Het is afwachten hoe deze ontwikkelingen doorwerken in de resultaten van Heijmans.