BMW roept auto’s terug in China december 2016

Automaker BMW roept in China ongeveer 200.000 auto’s terug naar de garage. Deze auto’s zijn teruggeroepen omdat er problemen zijn geconstateerd met de airbags. Niet alle BMW’s worden teruggehaald naar de garage het gaat alleen om de modellen die zijn uitgerust met airbags die gemaakt zijn door de Japanse fabrikant Takata. De Chinese toezichthouder maakte dit maandag 26 december 2016 bekend.

Er worden wel vaker auto’s teruggeroepen vanwege problemen met de airbags van Takata. De afgekeurde airbags van het Japanse bedrijf hebben een defect in het opblaasmechanisme van de airbags. Door dit defect kunnen de airbags ontploffen. Dit kan voor verwondingen zorgen. In sommige gevallen zijn door de ontploffing van de airbags bestuurders dodelijk getroffen. Zij werden geraakt door stukjes metaal die tijdens de ontploffing met hoge snelheid door de auto werden geslingerd.

Over de gehele wereld werden miljoenen auto’s teruggeroepen om in de garage de airbags te laten nakijken door ervaren monteurs. De autofabrikanten willen de kosten van de controle en het vervangen van de airbags gaan verhalen op Takata. De schade die het bedrijf daardoor loopt zal naar verwachting in de miljarden belanden. De imagoschade die het bedrijf loopt is ook groot. Niemand zal het nieuws over de onbetrouwbare airbags snel vergeten omdat er zoveel automerken bij betrokken zijn.