Volkswagen roept 600.000 auto’s terug in VS in 2017

Autofabrikant Volkswagen heeft eind januari 2017 ongeveer zeshonderdduizend auto’s teruggeroepen in de Verenigde Staten. Deze auto’s moeten terug naar de garage omdat er mogelijk problemen of defecten aanwezig zijn met betrekking tot de airbags en de waterpompen van deze auto’s.  Het gaat hierbij echter niet zozeer om voertuigen van het merk Volkswagen maar in bijna alle gevallen om voertuigen die geproduceerd zijn van het automerk Audi. Dit is echter een dochtermerk van Volkswagen.

De Amerikaanse toezichthouder NHTSA heeft aangegeven dat er in het afgelopen jaar in China en Israël ongelukken hebben plaatsgevonden vanwege de geconstateerde problemen. Daarbij zouden echter geen doden zijn gevallen aldus de Amerikaanse toezichthouder. In een verklaring werd niet bekend gemaakt of de airbags van het Japanse bedrijf Takata komen.

Takata is vaker in opspraak gekomen vanwege niet goed functionerende airbags. Verschillende automerken die uitgerust waren met Takata airbags moesten afgelopen tijd auto’s terug halen naar de fabriek of naar de garage.  In totaal werden de afgelopen tijd ongeveer honderdmiljoen auto’s terugroepen om eventuele problemen met de airbags te voorkomen.