Bijna evenveel vacatures als werklozen in 2019

Dit jaar zijn er bijna evenveel werklozen als vacatures beschikbaar op de arbeidsmarkt. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn er in 2019 gemiddeld 93 vacatures per 100 werklozen in Nederland. Dat maakt duidelijk dat er sprake is van een nieuw record aan krapte op de arbeidsmarkt. Nog nooit zijn er zoveel beschikbare vacatures geweest in Nederland per 100 werklozen.

De arbeidsmarkt komt echter wel op slot te zitten want het beschikbare arbeidspotentieel blijkt niet naadloos aan te sluiten op de vacatures die open staan. Dat maakt duidelijk dat er wat moet gebeuren. Het aanbod aan werklozen moet indien mogelijk geschikt gemaakt worden voor de vacatures die open staan. Werklozen die actief werk zoeken kunnen in 2019 rekenen op ondersteuning vanuit de overheid maar ook vanuit bedrijven en uitzendbureaus. Deze instanties helpen de werkzoekenden aan een baan doormiddel van bijscholing, omscholing of zelfs complete BBL trajecten. Deze trajecten worden onder andere aanboden in de bouw en de techniek.

Technicum uitzendbureau biedt ook BBL trajecten aan. Deze trajecten zijn heel verschillend. Zo zijn er BBL opleidingen in de installatietechniek, BBL elektrotechniek maar ook BBL constructiebankwerken lassen en BBL mechatronica. Dit zijn slechts voorbeelden van BBL opleidingen in de techniek. In de techniek is namelijk veel werk en het aantal functies in deze sector is zeer breed. Daarom is een goed advies belangrijk. Het VCU gecertificeerde uitzendbureau ondersteund werkzoekenden bij het vinden van de juiste loopbaan en opleidingsmogelijkheden. Als je hier meer over wilt weten kun je op de menuknop BBL Technicum klikken. Dan kom je op een speciale pagina met BBL informatie van Technicum.