Bijenkort eist geld van BAM in 2016

Het warenhuis de Bijenkorf eist via de rechter geld van bouwonderneming BAM. Het zou gaan om een bedrag van 1,5 miljoen euro dat het warenhuis van de BAM wil ontvangen omdat er veel problemen zijn ontstaan bij de verbouwing van het filiaal van De Bijenkorf op de Dam in Amsterdam. Volgens de Bijenkorf is de BAM haar afspraken niet nagekomen. Vanaf afgelopen jaar liggen de bouwwerkzaamheden stil bij het Bijenkorf filiaal in Amsterdam. De BAM geeft aan dat er een verschil in inzicht is over de werkzaamheden die nog verricht moeten worden op het bouwproject.

Reactie van de BAM en de Bijenkorf
De BAM moet nog een aantal werkzaamheden in het pand van de Bijenkorf uitvoeren. De BAM wil dit graag doen maar dit kan niet volgens een woordvoerder van de BAM. Het bouwbedrijf mag namelijk het pand niet meer in van de Bijenkorf. De woordvoerster van De Bijenkorf heeft aangegeven dat het warenhuis niet in details wil treden. De Bijenkorf wacht af wat donderdag in het kort geding wordt bepaald door de rechter.

Reactie van Technisch Werken
Bij bouwprojecten draait het om kosten, verantwoordelijkheden en het resultaat. Als er conflicten ontstaan heeft dat meestal te maken met één of meerdere van de hiervoor genoemde aspecten. Rechtszaken zijn helaas het middel om conflicten op te lossen. Het is wel verbazingwekkend dat vanaf begin 2016 geen werk meer zou zijn verricht door de BAM omdat de toegang tot het pand is ontzegd. Dat er dan pas nu een rechtszaak komt is vreemd. Dan zijn de werkzaamheden onnodig lang stilgelegd zou je zeggen. De claim van de Bijenkorf is trouwens enorm.