BBL vacatures in de techniek in mei 2018

Het aantal vacatures voor BBL-trajecten neemt toe in 2018. Steeds meer technische bedrijven ervaren een tekort aan technisch uitvoerend personeel. Zowel bedrijven als uitzendbureaus hebben een goed beeld van het arbeidspotentieel op de arbeidsmarkt. Dit arbeidspotentieel heeft grotendeels geen technische achtergrond en daar moet verandering in worden aangebracht om het tekort aan technisch personeel op te lossen. Er moeten investeringen worden gedaan door bedrijven, uitzendbureaus en ook overheden. Opleidingen zijn dikwijls noodzakelijk om de werkzoekenden voldoende technische kennis te bieden. Iemand met een goede technische basis heeft vaak voldoende aan een opfriscursus in een specifieke technische richting zodat zijn of haar functiegerelateerde technische kennis weer op niveau wordt gebracht. Tegenwoordig zijn steeds vaker volledige opleidingstrajecten nodig om iemand van een leek te ontwikkelen tot een techneut. Daarvoor zijn BBL-trajecten heel geschikt.

BBL via uitzendorganisaties
Uitzendbureaus hebben de focus gelegd op opleiding en ontwikkeling van werkzoekenden. Net als technische bedrijven ontwikkelen uitzendbureaus werkzoekenden in opleidingstrajecten. Het grote voordeel van uitzendbureaus is dat ze een breed beeld hebben van de markt en de vacatures die daarin aanwezig zijn. Daar kunnen werkzoekenden hun voordeel behalen. Technische bedrijven hebben vaak geen tijd voor het voortraject met betrekking tot BBL. Bedrijven in de techniek zijn daarvoor veel te veel gericht op het oplossen van de werkdruk. Loopbaanbegeleiding kost veel tijd. Uitzoeken wat het beste bij een werkzoekende past is meer een taak van een uitzendorganisatie die vaak ruime ervaring heeft in het werven en selecteren van het juiste personeel voor vacatures. Daarom gaan meer werkzoekenden naar een uitzendbureau voor een BBL traject.

Technisch uitzendbureau
Als iemand een technische BBL opleiding zou willen volgen kan hij of zij daarvoor beter bij een technisch uitzendbureau of VCU uitzendbureau binnenstappen. Technicum is een beide, een technisch VCU uitzendbureau. Daardoor is deze uitzendorganisatie bij uitstek geschikt om technische BBL opleidingen aan te bieden en BBL-ers in de techniek te begeleiden. Daarvoor heeft Technicum specifieke opleidingscoördinators in dienst. Deze opleidingsadviseurs zijn VIL VCU gecertificeerd net als de consultants. Als je in aanmerking wil komen voor een BBL traject kun je een aanvraag indienen door hier te klikken.