Vacatures technisch uitzendbureau in juli 2018

In juli 2018 is de arbeidsmarkt in Nederland nog steeds gespannen als het gaat om technisch personeel. Het aanbod in vacatures voor technische functies is groot maar er zijn nauwelijks sollicitanten. Daardoor blijven veel vacatures open staan en wordt de werkdruk voor het aanwezige personeel alleen maar groter. Vooral in de installatietechniek en elektrotechniek is de werkdruk groot. De drukte op de bouw en de werkdruk die voortkomt uit de energietransitie zorgt er voor dat veel technisch personeel in deze sectoren het zeer druk heeft.

Werving
Bedrijven proberen doormiddel van verschillende wervingskanalen kandidaten binnen te krijgen. Daarbij worden ook uitzendbureaus ingeschakeld en jobboards. Technische uitzendbureaus delen hun vacatures op social media en bellen kandidaten op uit hun netwerk. Doormiddel van vacatures op de websites van uitzendbureaus en door het mailen van potentiële kandidaten worden veel pogingen gedaan om in contact te komen met werkzoekenden of die nu werk hebben of niet.

Personeelstekort
Dat is echter onvoldoende om het huidige personeelstekort op te vullen. Wanneer namelijk werknemers van het ene bedrijf naar het andere bedrijf vertrekken heeft dat negatieve gevolgen voor de voormalige werkgever. Uitzendbureaus zijn als tussenpersoon actief op de arbeidsmarkt en zijn zich gelukkig dikwijls bewust van de effecten van hun arbeidsbemiddeling. Als ze een tijdelijke kracht bij een bedrijf wegtrekken kan dat er voor zorgen dat een andere potentiële klant worden benadeeld. Dat moet worden voorkomen.

BBL
Veel uitzendbureaus kiezen er voor om personeel op te leiden. Doormiddel van BBL trajecten kunnen niet-technische werkzoekenden worden opgeleid tot technisch personeel. BBL is in feite een traject gebaseerd op werken en leren. Doormiddel van werken gecombineerd met een BBL opleidingsinstituut kan een uitzendkracht een vak leren. Als je interesse hebt in een BBL traject via een uitzendbureau kun je jezelf hier aanmelden voor een opleiding of voor meer informatie.