VCU uitzendbureau heeft veel vacatures begin 2018

Een uitzendbureau dat VCU gecertificeerd is mag vanwege deze certificering flexibel personeel bemiddelen voor VCA gecertificeerde bedrijven. De intercedenten van een VCU uitzendbureau zijn VIL VCU gecertificeerd wat inhoud dat deze intercedenten goed op de hoogte zijn van de doorgeleidingsplicht die ze hebben met betrekking tot de veiligheidsinstructies aan uitzendkrachten. Veel VCA gecertificeerde ondernemingen hebben het druk. Dat komt omdat een groot deel van deze bedrijven actief is in de bouw of de techniek. Juist in die sectoren is de vraag naar personeel de afgelopen maanden aanzienlijk gestegen.

Vacatures in de bouw en techniek
Er is een toenemende vraag naar installatiemonteurs en elektromonteurs. Deze technische medewerkers zijn steeds moeilijker te vinden op de arbeidsmarkt. Daarnaast is er ook sprake van een toenemende vraag naar onderhoudsmonteurs in de procesindustrie. Omdat de machinebouw een behoorlijke opleving meemaakt na de economische crisis worden ook steeds meer werktuigbouwkundigen gevraagd evenals assemblagemonteurs. Dit alles zorgt er voor dat er veel meer werkzoekenden aan een baan geholpen kunnen worden dan tijdens de economische crisis. Het is in een aantal sectoren zeer lastig om personeel te vinden om de vacatures in te vullen. Dit is onder andere het geval in de installatietechniek maar ook in de werktuigbouwkunde en metaaltechniek wordt het steeds moeilijker om gekwalificeerd personeel te vinden.

Uitzendbureaus vinden moeilijk personeel

Technische uitzendbureaus zetten daarom veel vacatures uit op de vacaturebank maar ook op hun eigen website. Omdat hierop maar weinig gekwalificeerde arbeidskrachten reageren gaan steeds meer uitzendbureaus in de techniek zelf actief oude inschrijvingen in hun systeem benaderen over hun beschikbaarheid. Sollicitanten die zich jaren geleden bij een uitzendbureau hebben ingeschreven krijgen daarom nu dikwijls een telefoontje of een email over hun beschikbaarheid. Echter hebben deze werkzoekenden niet stil gezeten de afgelopen tijd. Een groot deel van het bestand van een uitzendbureau, of dat nu een VCU uitzendbureau is of niet, heeft in middels werk gevonden. Er ontstaat nu een steeds grotere krapte aan technisch personeel.