Auto- en motorbranche draaide goed derde kwartaal in 2017

Ten opzichte van het derde kwartaal in 2016 was het derde kwartaal van 2017 gunstiger voor ondernemers in de auto- en motorbranche. Ondernemers in die sector boekten in het derde kwartaal vier procent meer omzet ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Daarnaast hebben ondernemers in deze sector ook goede hoop op een hogere omzet in 2018. Dit werd gemeld door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht werd maandag 27 november 2017 bekend gemaakt door het statistiekbureau.

Met name de importeurs van nieuwe personenauto’s deden goede zaken. Ook dealers en garagebedrijven boekten in het derde kwartaal van 2017 goede resultaten. De importeurs in de auto- en motorbranche hadden een stijging in de omzet van zeven procent. Garages en autodealers hadden te maken met een stijging van ongeveer zes procent in hun omzet. Ten opzichte van de autosector deed de handel in motoren iets minder goede zaken. De omzetstijging van handelaren in motoren was wat meer bescheiden. Het gedeelte van de automotivesector die het moeilijk had was de sectoren waarin de bedrijfsautohandelaren vallen. Hierin was spraken van een min van bijna drie procent.

Verder viel het op dat ook de handel in auto-onderdelen minder verliep dan in het derde kwartaal van 2016. Autoservicebedrijven in Nederland hadden negen kwartalen achter elkaar te maken met een groei in de omzet. In het derde kwartaal van 2017 zagen bedrijven in deze sector hun omzet echter dalen.