Vacature monteur leerling monteur service en onderhoud vanaf 11 juli 2022

Heb je interesse in een ontwikkelingstraject tot servicemonteur dan kun je met deze vacature aan de slag. Als servicemonteur in de service en onderhoud is geen dag hetzelfde en ook de installaties waar je aan werkt zijn heel verschillend. Dat zorgt er voor dat je altijd uitdagingen tegenkomt die je samen met een ervaren collega gaat oplossen. Hoe meer ervaring je hebt opgebouwd hoe zelfstandiger je aan de slag kunt in deze functie. Service en onderhoud is ook heel klantspecifiek werk. Dat betekent dat je een klantgerichte houding hebt en ook vaak overleg hebt met klanten over de installaties en de wijze waarop deze kunnen worden aangepast en geoptimaliseerd. Tijdens het traject kun je een opleiding volgen als monteur service en onderhoud. Je kunt deze opleiding in BBL vorm doen oftewel werken en leren. Zo kun je tijdens je traject geld verdienen en tegelijkertijd een opleiding volgen waardoor je nog meer waarde krijgt op de arbeidsmarkt.

Welke ervaring heb je nodig?

Ervaring in de elektrotechniek of installatietechniek is van groot belang voor deze servicegerichte onderhoudsfunctie. Daarnaast is een opleiding ook nodig op niveau 1 of 2 in de techniek. Een basisopleiding kan er namelijk voor zorgen dat je meteen hoger in kunt stromen in een BBL traject. Hoe meer je bent opgeleid in de techniek hoe gemakkelijker je dit werken en lerentraject kunt volgen. Verder is een flexibele en leergierige werkhouding van groot belang voor de uitvoering van dit traject. Een rijdbewijs en eigen auto is niet verplicht maar wel gewenst. Mocht je bezig zijn met het halen van je rijdbewijs dan is dat natuurlijk ook goed.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar dit leer-werktraject van kracht gaat is een toonaangevend bedrijf in de service en onderhoud van technische installaties. Binnen het bedrijf werken verschillende specialisten in diverse functies. De ervaren personeelsleden zijn gekoppeld aan monteurs die het vak nog moeten leren. Zo wordt kennis doorgegeven en kunnen nieuwe vakmensen op niveau komen. Hoe meer ervaring iemand heeft opgebouwd in een leerwerktraject hoe breder de persoon kan worden ingezet. Zo krijg je met meer ervaring ook meer vrijheid en verantwoordelijkheid in je functie. Dat zorgt er voor dat het werk alleen maar leuker wordt naar mate je langer werkt bij het bedrijf.

Arbeidsvoorwaarden

In eerste instantie zal het salaris afhankelijk zijn van je opleiding en werkervaring op het moment dat je gaat starten met het leerwerktraject. Hoe meer ervaring en hoe meer relevante opleiding je hebt gevolgd des te hoger het salaris dat je kunt verdienen. Heb je echter nog weinig ervaring dan is dat geen probleem. Dan zal je salaris iets lager liggen dan bijvoorbeeld 2200 euro bruto per maand maar dan krijg je wel alle ruimte en tijd om jezelf verder te ontwikkelen. Een persoon die meteen op niveau drie of vier kan instromen zal met zijn of haar salaris al snel boven de 2300 euro bruto per maand gaan verdienen. Dat is uiteraard bij een fulltime dienstverband. Als je 32 uur per week werkt en 8 uur naar school gaat zal het maandsalaris naar ratio worden bepaald. Je krijgt aanvullende opleidingen en cursussen vergoed. Verder krijg je ook reiskostenvergoeding als je met eigen vervoer naar het bedrijf gaat rijden op basis van woon-werkverkeer. Je ontvang bovendien een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract oftewel een contract voor onbepaalde tijd.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature dan kun je direct solliciteren via de knop vacatures Technicum in de menubalk. Ook kun je op de knop BBL Technicum klikken als je meer wilt weten over BBL trajecten via Technicum.