Vacature met opleiding lastechniek vanaf 7 februari 2023

Ben je op zoek naar een baan in de metaal en wil je tegelijkertijd leren lassen? Dan is dit traject ideaal voor iemand zoals jij. Je kunt namelijk via Technicum een baan krijgen in de techniek en tegelijkertijd een opleiding volgen in de lastechniek. Dat kan doormiddel van een kort durende cursus in de lastechniek. Deze cursus wordt volledig voor je betaald. Na afloop van de cursus die zes dagen duurt krijg je een gesprek met een consultant van Technicum over je loopbaanmogelijkheden. Deze loopbaanmogelijkheden zijn voor iedereen verschillend daarom wordt per persoon gekeken naar de mogelijkheden. Heb je interesse in een nieuwe stap in jouw loopbaan in de techniek dan is dit de kans die je moet pakken. Je kunt hieronder lezen welke aspecten bij dit traject aan de orde komen.

Welke vaardigheden heb je nodig?

Voordat je aan de slag gaat met dit opleidingstraject is het van belang dat je in ieder geval wel eens een lastoorts in de hand hebt gehad en wat hebt geoefend met lassen. Je weet wat lassen is maar wil graag wat meer vaardigheden en kennis opdoen van lastechniek. Met deze motivatie kun je aan de slag in dit programma. Je kunt je tijdens dit programma verder ontwikkelen zodat je meer zelfstandig aan de slag kunt in de lastechniek. Dat is ideaal als je graag in de techniek wilt werken en lassen graag als vaardigheid wil toepassen. Dat hoeft niet de hoofdvaardigheid te zijn. Met zes dagen lastechniek kun je namelijk nog niet volledig als lasser aan de slag. Wel beheers je de basis om af en toe wat eenvoudige constructies te lassen of te herstellen met een lasverbinding. Je kunt daarnaast met de basisopleiding in de lastechniek ook een goed fundament leggen voor een aanvullende lasopleiding via het NIL. Ook deze mogelijkheid kan Technicum jou bieden. Vraag daarom om meer informatie bij een Technicumvestiging bij jou in de buurt.

Over het bedrijf

Bij Technicum ben je aan het juiste adres als je jezelf verder wilt ontwikkelen in de techniek. Technicum is al tientallen jaren actief in de bemiddeling van technisch personeel door heel Nederland. Inmiddels heeft Technicum honderden mensen opgeleid in de techniek. Hierbij kun je denken aan functies zoals lasser, onderhoudsmonteur, mechatronicamonteur, cascobouwer of machinebouwer. Voor veel van deze functies is kennis van lastechniek van meerwaarde daarom heeft Technicum hiervoor een speciaal programma ontwikkelt in het kader van Technicum ONE opleidingen. Deze opleidingen kunnen op verschillende locaties door heel Nederland worden gevolgd. In februari 2023 kun je in Friesland starten met een Technicum ONE opleiding in lassen.

Arbeidsvoorwaarden

Heb je na het lezen van de functiebeschrijving en het opleidingstraject interesse gekregen in dit programma dan kun je jezelf gaan aanmelden. Je ontvangt de opleiding geheel gratis als je daarna via Technicum aan de slag gaat bij een erkend leerbedrijf. Doormiddel van advies van een consultant van Technicum krijg je meer inzicht in je eigen loopbaan. Deze consultant kan je helpen om je loopbaanmogelijkheden te vergelijken met de vraag op de arbeidsmarkt. Je kunt via Technicum verschillende vacatures krijgen in de techniek bij diverse werkgevers onder andere in de metaal. Daar kun je een salaris ontvangen dat passend is voor de vacature en je werkervaring. Daarnaast wordt je conform de cao voor de grootmetaal of kleinmetaal beloond. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd en een reiskostenvergoeding.

Solliciteren

Heb je interesse gekregen in dit traject reageer dan snel via de knop vacatures Technicum in de menubalk van de website.