Vacature BBL vanaf Friesland 13 oktober 2021

De elektrotechniek is een sector met veel banen die dringend op zoek is naar nieuwe instromers. Ben jij op zoek naar technisch werk en heb je nog geen opleiding in de techniek gevolgd dan is een opleidingstraject in het kader van werken en leren interessant. Het werken en leren in de elektrotechniek kan plaatsvinden via de Beroepsbegeleidende leerweg beter bekend onder naam BBL. Een BBL traject elektrotechniek is interessant omdat je werkt en tegelijkertijd leert. Je leert een technisch beroep in een sector waar veel vacatures open staan. Ook in de toekomst is er veel werk in de elektrotechniek. Deze sector is van groot belang voor de verduurzaming van Nederland. Hierbij kun je denken aan het plaatsen van zonnepanelen, slimme verlichting en andere aspecten. De elektrotechniek is een sector met veel verschillende functies waardoor er altijd wat geleerd kan worden en je jezelf tijdens je loopbaan kunt ontwikkelen.

Welke ervaring heb je nodig?

Als je wilt beginnen met een BBL opleiding en BBL leer-werktraject in de elektrotechniek dan is het belangrijk dat je een bewuste keuze maakt. Je moet overtuigd zijn van het feit dat je in de elektrotechniek wil gaan leren en werken. Voordat je in de elektrotechniek een ervaren monteur bent geworden moet je namelijk wel een aantal jaren het vak in de praktijk leren. Dat vereist doorzettingsvermogen en natuurlijk technisch inzicht. Een goede startkwalificatie in de techniek is een mooie basis voor een overstap naar BBL elektrotechniek. Hierbij kun je denken aan een opleiding op mbo niveau 1 of 2 in een technische richting. Verder zijn er geen eisen aan de ervaring gesteld. Een rijbewijs en eigen auto zorgen er echter wel voor dat je breder inzetbaar bent en op meerdere locaties kunt werken.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar deze vacature open staat is een middelgroot installatiebedrijf dat zowel actief is in de woningbouw, utiliteit en industrie actief is. Het bedrijf heeft verschillende allround monteurs in dienst en ook gespecialiseerde elektromonteurs en installatiemonteurs. De projecten die het bedrijf uitvoert zijn zowel nieuwbouw als renovatie. Dat maakt het bedrijf een allrounder in de installatietechniek en elektrotechniek. Voor monteurs is er veel afwisseling en uitdaging. Als je start in een BBL traject leer je verschillende facetten van het elektrotechnische werk van ervaren monteurs. Zo ontwikkel jij jezelf binnen professioneel toekomstgericht bedrijf.

Arbeidsvoorwaarden

Als BBL-er in de elektrotechniek heb je de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen in deze uitdagende branche. Je krijgt een salaris rond de 1500 bruto per maand. Dit is afhankelijk van je werkervaring en opleidingsachtergrond. Je kunt nog verschillende andere opleidingen en trainingen volgen naast je BBL traject. Dit kan op kosten van de baas. Verder krijg je nog een reiskostenvergoeding tegen 0,19 per kilometer woon-werkverkeer.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature of ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden om bij dit bedrijf aan de slag te gaan? Klik dan op de knop vacatures in de menubalk. Dan kun je meer te weten komen over deze functie of over andere vacatures bij jou in de buurt.