Vacature BBL lasser Friesland vanaf 10 juni 2022

Heeft je vader thuis een klushok en ben jij hier ook regelmatig te vinden? En wil jij aan de slag in de techniek? Dan is deze vacature misschien iets voor jou.

Heb je naast je ervaring met het sleutelen aan scooters en auto’s, ook wel eens gelast? Dan weet je alvast wat er bij komt kijken. Heb je hier nog geen ervaring mee dan leer je dit bij het bedrijf waar je gaat werken en bij op een professionele BBL opleiding via Technicum. Tijdens het leerwerktraject zal er naar jou lasvaardigheden gekeken worden, aan de hand hier van wordt bepaald welke lastechniek het beste bij jou past. Er bestaan namelijk verschillende lastechnieken, de meest gebruikte zijn MIG/MAG en TIG. Met deze technieken kun je diverse producten maken, hierbij kan je denken aan: mixvaten voor de voedingsindustrie, maar ook het maken of aanpassen van een carrosserie van een vrachtwagen of het samenstellen van opstaptreden en deurladders voor bedrijfsbusjes. De producten die je als lasser kunt maken zijn heel divers. Daardoor is het werk als lasser nooit eentonig.

Naast je lasvaardigheden is het van belang om bijvoorbeeld een technische tekening te kunnen lezen, zodat je jouw eigen werkstukken kunt samenstellen met je collega’s. Verder ga je in de praktijk ook materiaal op maat zagen en/of er gaten in boren. Dit zijn allemaal dingen die je tijdens het leerwerktraject zult leren onder leiding van ervaren mensen op school en het bedrijf waar je gaat werken.

Wanneer je start met je leerwerktraject kun je bij verschillende bedrijven terecht zoals; een machinebouwer, carrosseriebouwer, staalbouwer of in de scheepsbouw. Lijkt het je gaaf om aan een schip te bouwen of ben je gek op vrachtauto’s en zou je hier graag iets mee willen doen? Druk op de solliciteerknop of bel ons op 058 294 50 90.

Welke ervaring en inzet heb je nodig?

 • Wel ervaring, maar geen opleiding? Laat ons zien hoe goed je bent!
 • Je hebt een technische opleiding afgerond (niet verplicht wel een pré);
 • Je bent enthousiast en een echte aanpakker;
 • Je bent fulltime beschikbaar.

Over het bedrijf

De organisatie waar je aan de slag gaat als leerling lasser is gespecialiseerd in carrosserie en wagenbouw. Het bedrijf past vrachtwagen onderstellen aan zodat er onder andere container afzetsystemen, autolaadkranen en bulkkipers opgezet kunnen worden. Naast het aanpassen van vrachtwagen onderstellen, biedt het bedrijf ook de volgende diensten; uitvoeren periodieke keuringen, hydrauliek service, reparatie en het verkopen van onderdelen. Tevens bieden ze de mogelijkheid om het onderstel van de vrachtwagen te spuiten en eventueel het beletteren van de wagen. Mocht je graag in een andere branche aan de slag willen dan is dat ook mogelijk, wij hebben contact met diverse bedrijven in de regio waar je als leerling lasser aan de slag kan. Technicum heeft opdrachtgevers in Leeuwarden, Drachten, Sneek, Heerenveen, Franeker en Dokkum.

Arbeidsvoorwaarden

Start jij met een leerwerktraject via Technicum, dan betalen wij jou opleidingskosten. Verder bieden wij het volgende:

 • Werkkleding;
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen;
 • Gereedschap;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Een salaris passend bij je BBL opleiding als lasser;
 • En mogelijkheid om cursussen te volgen;
 • En een contract voor bepaalde tijd gedurende je opleiding