Vacature BBL lasser Friesland vanaf 14 juni 2021

Deze vacature is voor iedereen die doelbewust kiest voor het beroep lasser maar hier nog weinig ervaring in heeft. Kortom voor mensen die graag het vak lasser willen leren doormiddel van een BBL traject. Deze mbo leer-werktrajecten zijn ideaal voor iemand die wil leren in de praktijk. Ben jij zo iemand? Een handige man of vrouw die graag de handen uit de mouwen steekt? Iemand die al een beetje weet wat lassen is maar daar nog nooit echt zijn of haar vak van heeft gemaakt? Dan is deze vacature ideaal voor jou. Je leert bij een echt metaalbedrijf het vak lasser en krijgt er ook nog voor betaald. Aan dit BBL traject is de opleiding samensteller/lasser niveau 3 gekoppeld. Na afloop van de opleiding kun je zelfstandig verschillende werkstukken maken vanaf tekening doormiddel van lasverbindingen. Wil je weten wat je hiervoor nodig hebt. Gedurende je BBL opleiding werk je 4 of 5 dagen bij het bedrijf en ga je 1 dag of avond per week naar een erkend ROC om de theorie van lassen te leren.

Welke ervaring heb je nodig?

Als je lasser wilt worden is het vooral belangrijk dat je bewust kiest voor dit beroep. Het afronden van een BBL traject samensteller lasser kost namelijk gemiddeld 2 tot 3 jaar. Een tijd waarin je veel kunt leren en waarin veel afhangt van je motivatie. Iemand die gemotiveerd is om lasser te worden zal het traject zeker succesvol afronden. Uiteraard heb je natuurlijk voor dit BBL traject een grote interesse nodig in de metaaltechniek. Een beetje kennis van de metaal en de technieken die daar plaatsvinden is altijd mooi meegenomen. Verder is het belangrijk dat je over eigen vervoer beschikt of het geen probleem vind om met openbaar vervoer te reizen.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar je dit BBL traject kunt volgen is een allround metaalbedrijf. Er worden binnen het bedrijf verschillende technieken uitgevoerd maar het constructiebankwerken en lassen vormt een wezenlijk onderdeel van het werk. Binnen het bedrijf worden de meeste werknemers allround naar mate ze langer bij het bedrijf werken. Het bedrijf hecht veel waarde aan een goede en veilige werksfeer. Binnen het bedrijf is ruimte om jezelf te ontwikkelen en vragen te stellen.

Arbeidsvoorwaarden

Als BBL er kun je een salaris verdienen conform de cao metaal en techniek. Daarnaast krijg je de BBL opleiding en het traject vergoed. Dat betekent dat je geld verdient terwijl je leert. Natuurlijk verwacht de organisatie wel dat je je best doet om het traject tot een succes te maken. De organisatie zet zich namelijk ook in om jou alles te leren wat nodig is om een goede samensteller lasser te worden. Mocht je met eigen vervoer of met het openbaar vervoer naar je werk rijden dan krijg je daarvoor een vergoeding conform de cao.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature neem dan zo snel mogelijk contact op via de knop vacatures in de menubalk. Ook als je vragen hebt over BBL trajecten kun je meer hierover te weten komen. Klik dan op de BBL knop in de menubalk van deze website.