Lange wachttijden voor installatie zonnepanelen in 2022

Het installeren van zonnepanelen is een effectief middel om er voor te zorgen dat er op de energierekening wordt bespaard. Doormiddel van de installatie van zonnepanelen kan men namelijk voor een groot deel zelf elektrische stroom opwekken. Dat zorgt er voor dat er minder elektrische stroom afgenomen hoeft te worden van andere energiebronnen. Geen wonder dat veel mensen besluiten om zonnepanelen te plaatsen.

De vraag naar zonnepalen is enorm toegenomen maar het duurt lang voordat men daadwerkelijk gebruik van deze panelen kan maken. Als men in het voorjaar van 2022 een offerte had opgevraagd voor zonnepanelen dan moet men dikwijls tot na de zomer wachten voor de daadwerkelijke installatie. Huiseigenaren krijgen soms helemaal geen reactie als ze een offerte opvragen. De druk op de markt van zonnepanelen neemt steeds verder toe door de oplopende energieprijzen. Inmiddels heeft Coolblue aangegeven dat ze de komende tijd geen offertes meer gaat uitgeven voor zonnepanelen. Mensen die een aanvraag doen bij Coolblue worden doorverwezen naar de concurrent.

Veel concurrenten hebben het echter ook zo druk dat ze op korte termijn niet kunnen leveren. Deze ontwikkeling is niet alleen het gevolg van een tekort aan materialen voor de productie van panelen maar ook het gevolg van een tekort aan technisch personeel om de zonnepanelen te installeren op de daken. De vraag naar assistent elektromonteurs neemt steeds verder toe. Technicum uitzendbureau zoekt daarom naar technisch personeel voor de plaatsing van zonnepanelen.