Monteur mechatronica machinebouw Dokkum vanaf 15 april 2021

Is het bouwen van machines en installaties iets wat jouw interesse heeft dan is de functie mechatronica monteur machinebouw voor jou interessant. Voor een groot bedrijf in de machinebouw zijn we op zoek naar monteurs die machines en besturingskasten kunnen bedraden en ook willen meehelpen met de opbouw van machines. Er wordt gewerkt op basis van duidelijke normen gestandaardiseerde werkmethodes. Kwaliteit en veiligheid staan centraal. Het bedrijf werkt in teamverband en zoekt er een volwaardig teamlid bij. Iemand die flexibel is ingesteld en zowel mechanische als elektrische componenten wil monteren.

Welke ervaring heb je nodig?

Voor deze vacature heb je ervaring nodig in de opbouw en assemblage van machines en installaties. Als je hierin een jaar of twee ervaring hebt is dat voldoende. Binnen het bedrijf wordt je namelijk goed ingewerkt. Het is belangrijk dat je op theoretisch gebied goed de kern weet van mechatronica, elektrotechniek en de werktuigbouwkunde. Een opleiding in de hiervoor genoemde richtingen op mbo niveau 2 of hoger is gewenst. Een vergelijkbare opleiding in de metaaltechniek of elektronica is ook prima. Het lezen van technische tekeningen en bedradingsschema’s vormt een belangrijk onderdeel van de functie. Dit moet je zelfstandig kunnen. Uiteraard krijg je aan het begin wel hulp bij het lezen van tekeningen. Een goed technisch inzicht heb je nodig om het lezen van deze tekeningen snel aan te leren.

Over het bedrijf

Het bedrijf is een grote machinebouwer die actief is door heel Nederland. De machines en installaties worden echter in het noorden van Nederland geproduceerd. Dit gebeurd in Dokkum waar het bedrijf een grote productiehal heeft. Het bedrijf is echter goed te bereiken vanuit Leeuwarden, Drachten en Groningen. Het bedrijf is een totaalleverancier van machines en installaties die worden ontworpen geproduceerd, geïnstalleerd en onderhouden. Het bedrijf heeft verschillende afdelingen. De afdeling waar de vacature monteur mechatronica open staat is de elektrische assemblage.

Arbeidsvoorwaarden

Na een goed inwerktraject kun je zelfstandig aan de slag als monteur mechatronica in de machinebouw. Je kunt een salaris verdienen tussen de 2300 en 2500 op basis van je werkervaring. Binnen het bedrijf kun je ook extra opleidingen volgen die met name gericht zijn op de elektrotechnische kant van de werkzaamheden. Deze opleidingen staan goed op je cv en kunnen kosteloos worden gevolgd. Je krijgt reiskostenvergoeding. In eerste instantie krijg je een contract voor bepaalde tijd maar er is zeker zicht op een vast contract. Het bedrijft zoekt namelijk een structurele oplossing.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature reageer dan direct via de knop vacatures in de menubalk. Ben je op zoek naar een werken en leren traject? Klik dan op de knop BBL. Deze knop staat naast de vacatureknop in dezelfde menubalk.