Wanneer kun je met een BBL opleiding starten?

BBL opleidingen worden steeds belangrijker op de arbeidsmarkt. Doormiddel van BBL kunnen leerlingen werken en leren. Dat zorgt er voor dat iemand een vak leert in de praktijk en daarnaast naar school gaat om op theoretisch gebied de nodige kennis aan te leren. BBL biedt een oplossing voor het tekort aan technisch personeel op de arbeidsmarkt. Omdat het tekort aan personeel in de techniek de komende jaren alleen maar zal oplopen is nieuwe instroom van personeel belangrijk. Instromen in BBL-opleidingen wordt de komende tijd alleen maar makkelijker en flexibeler.

Tekort aan technisch personeel
Er is op de arbeidsmarkt echter nauwelijks personeel beschikbaar met een technische achtergrond. Daarom wordt door bedrijven en uitzendbureaus steeds meer de focus gelegd op de ontwikkeling van aankomende vakkrachten. Bedrijven en opleidingsinstituten werken hierbij steeds beter samen zodat de inhoud en kwaliteit van de opleidingen optimaal aansluit bij de werkzaamheden in de praktijk. Ook de instroommomenten voor BBL worden flexibeler. Daardoor kan bijna iedereen instromen in een BBL opleiding op het moment dat hem of haar het beste uitkomt.

BBL opleiding starten wanneer jij dat wilt

In het verleden kon men instromen in een BBL opleiding als het nieuwe schooljaar begon. Inmiddels kun je bijna op elk moment een BBL-opleiding starten. De lesstof is zo ontwikkeld dat men flexibel kan instromen. Dat zorgt voor een grotere instroom van BBL leerlingen. In de praktijk is de instroom van BBL-ers in de installatietechniek en elektrotechniek echter nog veel te beperkt om de enorme hoeveelheid vacatures in deze sectoren in te vullen. Daarom wordt er door bedrijven en scholen zelfs actief aan werving gedaan om zoveel mogelijk BBL-ers binnen te halen. Hierdoor ontstaan BBL-programma’s en zelfs BBL-vacatures om aankomende BBL-ers enthousiast te maken om te kiezen voor de techniek en een technische opleiding.

Aanmelden voor BBL
Inderdaad aanmelden voor BBL-opleidingen kan op elk moment en het starten van een BBL opleiding kan op bijna elk moment. Er zijn namelijk vakantieperiodes en de bouwvak. In die periodes gaan BBL opleidingen niet van start maar kun je jezelf wel aanmelden voor een BBL opleiding of BBL traject. Als je interesse hebt in een BBL opleiding en hier meer over wilt weten of als je jezelf hiervoor wilt aanmelden kun je hier klikken en het aanmeldformulier invullen. Dan wordt er spoedig contact met je opgenomen door een opleidingsadviseur om je mogelijkheden te bespreken.