Laat je omscholen richting techniek in februari 2022

Er is een groot tekort aan technisch personeel in 2022. Daarom is het nu interessanter dan ooit om je te laten omscholen naar een technische functie. Er worden op de technische arbeidsmarkt voornamelijk veel installatiemonteurs, elektromonteurs, lassers en onderhoudsmonteurs gevraagd. Deze functies verschillen onderling heel sterk. Omdat de techniek draait om kennis en vaardigheden is een opleidingstraject vaak een belangrijk middel om jezelf te ontwikkelen in een functie in de techniek.

BBL in de techniek

Tegenwoordig worden veel omscholingstrajecten aangeboden in de vorm van werken en leren. De beroepsbegeleidende leerweg beter bekend onder de afkorting BBL is een effectief middel om een technische functie te leren en tegelijkertijd geld te verdienen. BBL betekent meestal een werkweek van vier dagen bij een erkend leerbedrijf en een dag naar een Regionaal Opleidingscentrum oftewel een ROC. Er is een grote mate van flexibiliteit in BBL trajecten zodat deze vrijwel altijd met jouw persoonlijke situatie kunnen worden uitgevoerd.

Aanmelden voor BBL

Wil je meer weten over omscholingstrajecten in de techniek doormiddel van BBL? Klik op de knop BBL Technicum in de menubalk om meer te weten te komen.