Technisch Werken

Woonruimtetekort voor arbeidsmigranten loopt op naar 120.000 plekken in 2019

Er is in Nederland een groot tekort aan woonruimte voor arbeidsmigranten uit Oost-Europa. In 2019 loopt het tekort aan woningen voor arbeidsmigranten waarschijnlijk verder op naar 120.000 tot 150.000 plaatsen. Dit bericht werd donderdag 7 februari 2019 bekend gemaakt door de Stichting Normering Flexwonen. Deze stichting is het keurmerk voor tijdelijke huisvesting. Ook het Expertisecentrum Flexwonen heeft aan de berekeningen meegewerkt van het onderzoek. Volgens de organisaties waren er in Nederland in 2017 nog ongeveer honderdduizend te weinig woonplekken voor arbeidsmigranten.

Er is echter een groter tekort aan woningen ontstaan voor arbeidsmigranten door de groeiende economie. Ook is er in bepaalde delen van Nederland sprake van een tekort aan woningen en een verhitte woningmarkt. Dat zorgt er voor dat er alleen maar minder woningen beschikbaar komen voor arbeidsmigranten. Wim Reedijk van Expertise Centrum Flexwonen geeft aan dat arbeidsmigranten op veel plaatsen zorgen voor overlast. Gemeenten zijn volgens hem terughoudend om het probleem aan te pakken. Op donderdag 7 februari 2019 werd een conferentie gehouden in Utrecht over hoe de problemen met de huisvesting van arbeidsmigranten kunnen worden aangepakt.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!