Technisch Werken

Woningprijzen in vierde kwartaal 2019 in Groningen met 8,4 procent gestegen

Op dinsdag 21 januari 2020 werden de ontwikkelingen op de woningmarkt bekend gemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Hieruit kwam naar voren dat de woningprijzen tegen het einde van 2019 behoorlijk zijn gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Er zijn echter grote verschillen tussen de provincies. Hierbij valt vooral de provincie Groningen op. Met name in Groningen zijn de woningprijzen in het laatste kwartaal van 2019 aanzienlijk omhoog gegaan.

De woningprijzen zouden daar in het vierde kwartaal met 8,4 procent zijn gestegen. Gemiddeld kwam de stijging van de woningprijzen het afgelopen jaar uit op 6,9 procent. Ook in de grote steden van Nederland zijn de woningprijzen behoorlijk gestegen. Als men naar deze grote steden kijkt is vooral in Utrecht sprake geweest van een forse prijsstijging. In die stad kwam de prijsstijging uit op 8 procent. Amsterdam heeft van de vier grootste steden de laagste prijsstijging gehad namelijk 3,4 procent.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!